Следва

Гениалните прости неща: тези 5 маски за лице

Цветенца: 25 красиви маникюра за напролет

Нежни, нежни нокти. 

Nails преди 3 седмици

„Цветята са толкова деликатна и красива тема, че не е изненадващо, че хората ги обичат в дома си, върху дрехите или като изкуство за нокти“, казва известната маникюристка Бетина Голдщайн. „Докато гледаме как цветята цъфтят около нас в природата, всички се  вдъхновяваме да прегърнем пролетта. Флоралният дизайн всъщност не е труден за постигане, дори у дома. А в салоните вариантите и комбинациите всъщност са безброй". 

Голдщайн обича да рисува любимите си цветя – божури, лалета или макове – в нежни пролетни цветове като розово, лавандула, жълто или зелено. Въпреки че предпочита флоралният десен да е семпъл, това не пречи да го "сработим" с други тенденции, за забавен и по-неочакван ефект.

„Съчетаването на маргаритки с френски маникюр е толкова сладко – и изключително популярно през пролетта всяка година“, казва тя. „Също така и омбре, аура, хром и 3D формовани цветя с кристали или перли.“

Ако решите сами да се гмурнете в цветния водовъртеж, трябва да се сдобиете с инструмент за точки и добра четка за рисуване, а вдъхновението следва в 25 идеи за педикюр и маникюр тази пролет (и след това), всички до един с цветя. 


Златен лист

Фонът със златни листа прави този маникюр специален, създавайки удивителен контраст с деликатните и минимални флорални дизайни. За детайлна цветна ноктопластика като цяло, Голдщайн обича да започва с рисуване на стъблото и листата с четка за лайнер, преди да смеси нюансите на венчелистчетата. Тази комбинация от бяло, червено и розово създава перфектния божур.  

Черно-бели цветя

Независимо дали искате цветя на всичките десет пръста или решите да направите 50/50 с друга тенденция (като френски маникюр), тази черно-бяла флорална комбинация остава една от любимите ни. Професионален съвет: не потапяйте инструмента си за точки (или заобления край на иглата) твърде навътре в лака, защото няма да можете да контролирате размера на точките. Оставете разстояние между тях, за да не се допират и да не се размазват.  

Тропическа ваканция

Комбинацията от магента и наситено оранжево тук създава динамично цветово дуо. Допълнете го с ярки бели венчелистчета от цветя и линии в абстрактни дизайни.  

Романтична млечна вана

Лакът тип “млечна вана” е перфектният фон, върху който да се рисуват цветя. С кремообразен полупрозрачен нюанс за основа, той прави дизайна на ноктите изключително мечтателен, а всички ние сме ЗА романтиката тази пролет. 

Омбре ефект

Не можете да сгрешите със стикер за нокти или изкуствени нокти, особено ако сте в недостиг на време (или строг бюджет). Този маникюр е направен точно по този начин за улеснение (и изобщо не си личи). 

Цветна лоза 

Ако рисуването на сложни венчелистчета изглежда смущаващо, тези подобни на цветя дизайни могат да облекчат това конкретно безпокойство. Нанесете няколко щриха ярък цвят във формата на обърнат триъгълник, за да имитирате цъфнали цветя за абстрактно (и лесно) решение на класическия пролетен дизайн. Особено обичаме лозата, заради великолепното ретро усещане. 

Половин маргаритки


За нещо малко по-неочаквано с ноктите с маргаритки, срежете ги наполовина. 

Слънчев френски маникюр

Комбинирайки две тенденции, виждаме каква магия може да се зароди. Тази комбинация от класическия френски маникюр и мини оранжеви и бели цветчета създава ярък и усмихващ пролетен маникюр.  

Цветен ореол

Идеята да нарисувате цветя по краищата на ноктите и да запазите центъра гол е доста атрактивна. Дизайнът на знаменитата маникюристка Джина Едуардс е смел и забавен, без да е прекалено натрапчив. 

Фин порцелан

Този прост, но зашеметяващ флорален дизайн може да съживи любимите ни порцеланови съдове. За крайния резултат, Голдщайн използва комбинация от лаковете Le Vernis на Chanel в цвят Rhythm и JINSoon в цвят Dew. 

Малки детайли

Дизайн на роза с всяко друго име ще ухае също толкова приятно, но този минималистичен дизайн от Голдщайн удря право в сърцето. Поставен срещу гол нокът, това е най-шикозният начин да се заиграете с цветята. 

Флорални френски крайчета

Искате да сте още по-минималистични с ноктите си по уникален начин? Този гирлянд от малки цветчета, рисувани точно по края на нокътя, е най-ефектният начин да го постигнете. 

Мини маргаритки

Дейзи ноктите ще бъдат основна тенденция тази пролет. Този ръчно рисуван дизайн, който виси точно от върха на нокътя на неутрален фон, е перфектен.  

Абстрактни форми 

Тази комбинация от ярки цветове има страхотен акварелен ефект, който носи игриво и весело усещане от 70-те. С тези нокти бихте се почувствали по-щастливи, от колкото заради топлото време. 

Пастелни цветчета

Защо пък да не се впуснем в пастелните цветове? Ние обичаме по-ярки нюанси на жълто и лавандула като основа за цветното разпръскване на цветя. 

Приказен прах

Добавянето на бижута и блясък винаги прави един нокът да изглежда по-красив – и затова добавяме тези щрихи. Потърсете вдъхновение от известния маникюрист Том Бачик, който използва много блясък в своя дизайн. 

Носталгични маргаритки

Класически бели маргаритки са нарисувани върху метална бебешко-синя основа за призив към 2000-те години, който стопля нашите носталгични сърца. 

3D ефект

Известната маникюристка Ери Ишизу създаде този 3D флорален дизайн, който изглежда толкова истински, че всички около вас ще останат силно впечатлени. Украсени със скъпоценни камъни и брокат за допълнителен блясък. 

Циклама

Цикламените нокти винаги са ок, особено през пролетта. Маникюристката Ханг Нгуен смесва живия нюанс с по-студено розово за своя флорален дизайн и използва клечки за уши, за да създаде тези перфектни цветни точки. 

Пролетен цъфтеж

Ярките нюанси често засенчват приглушените, когато времето започне да се затопля. Но ние сме тук, за да защитим по-меките цветове тази пролет. Тази комбинация от бледо и наситено синьо създава наистина красива основа за флоралния маникюр. 

Вкусете дъгата

За сравнително нерешителните, боядисването на всеки нокът в различен цвят е правилното решение. Заиграйте се с цветовете на дъгата с подходящ флорален дизайн в горната част на нокътя. 

Зелен разцвет

Този дизайн на цветя постига перфектния баланс между сложното и минималистичното. Това е перфектният акцент върху зелените нокти с плътно покритие. 

Произведение на изкуството

Тази комбинация от бяло, синьо и жълто създава зашеметяващо комбо. Но особено красиви са чертите, подобни на щрихи, които приличат на импресионистична маслена картина. Моне би се гордял. 

Дантелени детайли

Известната маникюристка Ким Труонг създава тази комбинация от дантела и цветя за Кери Уошингтън през 2023 г. От сложните детайли до меките романтични нюанси, това е идеалният начин да разкрасите ръцете си.  

Цветя на точки

 

Разкрасете черно-белия френски маникюр с тези малки цветенца на точки. Те са лесни за изпълнение и много атрактивни.

More Nails