Следва

Звездите на Teen Choice Awards 2015 и блестящата Нина Добрев

Заклетата защитничка на животните Стела МакKартни с проблеми с PETA

Дори около дизайнерката, която винаги се е застъпвала за животните и е вегетарианец от самото си раждане, Стела Маккартни, се завъртя скандал относно неетични начини на производство...

People of art преди 8 години

Дори около дизайнерката, която винаги се е застъпвала за животните и е вегетарианец от самото си раждане - Стела Маккартни, се завъртя скандал относно неетични начини на производство. Stella McCartney е бранд, изграден без употребата на всякакви форми на животинска кожа и винаги е бил символ на защитата на правата на животните в модната индустрия.

В четвъртък от PETA разпространиха доста смущаващо видео, заснето в ранчото на един от снабдителите с органична вълна на Stella McCartney в Аржентина. Филмът показва изключително нехуманните начини, по които работници във фермата се отнасят с все още живите същества.

Историята следва обичайното русло - от марката заявяват, че не са имали представа за случващото се. Самата Маккартни обявява в Инстаграм, че прекъсва работата си с този доставчик. Тя е силно потресена от видяното и заявява, че това я мотивира да засили още повече активността си в защита на животните. Реакцията й е подобна на Джейн Бъркин, която пожела сваляне на името си от чантите Hermès, след като видя резултатите от разследване на PETA. То разкрива жестоките начини, по които са убивани крокодилите, чиято кожа се използва за направата на чантите Birkin.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра