Следва

Виктория и Дейвид Бекъм се сдобиха с ново "дете"

Царският внук получи пони за първия учебен ден

Царският внук получи пони за първия учебен ден

People of art преди 8 години

Най-малкият внук на Симеон Сакскобургготски - Симеон-Хасан е получил наскоро пони като подарък от своите родители. Княгиня Калина и съпругът ѝ Китин Муньос направили неочаквана изненада за 8-годишното момче.

Внукът на Царя вече е третокласник във Френския лицей в Рабат - столицата на Мароко, където живее аристократичното семейство. Ученикът бил изключително прилежен и пълен отличник още от първата си година в елитното школо.

Именно това била причината за щедрия подарък от страна на Китин и Калина. Те не искат да разглезват своя син, а да го поощрят както в ученето, така и в спорта.

Още когато бил на 2 години, малкият Симеон-Хасан получил първия си урок по езда. Именно заради това майка му, която активно участва в конни състезания в Близкия изток и в Европа и баща му, който е мореплавател, изненадали сина си с малко конче, подходящо за ръста и за годините му.

Малкият благородник не за първи път получава подобен чифтокопитен подарък. Първото му пони му било подарено от Симеон Сакскобурготски, когато му бил на гости у нас. Новата придобивка обаче ощастливила повече момчето, защото вече е в по-осъзната възраст.

Малкият княз вече имал и специални преподаватели, които го учели как да се държи във висшето общество, пише столичен вестник.

Симеон-Хасан взимал уроци по церемониал и протокол. Учели го как да се храни на масата, как да борави с приборите.

Казвано му е дори кога да говори и кога просто да се усмихва. Няма нищо по-естествено от това 11-тото и засега последно внуче на последния български цар и праправнук на царете Борис III и Фердинанд, както и роднина на всички кралски фамилии в Европа, да получава уроци по дипломация още в невръстна възраст.

Макар да не е претендент за царската корона княз Симеон Хасан носи титлата княз и за семейството на Сакскобургготски е символично, че той е първото царско бебе, родено в България 70 години след дядо си цар Симеон II.

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра