Следва

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Най-успешният български музикант зад граница с концерт на родна земя

null

Music преди 8 години

Може би eдин от най-успешния български музикант в САЩ ще представи новият си албум в София. 

Тоей е Георги Линев (Crooked Waters/Kan Wakan), роден е в София и емигрира в САЩ когато е на 14 годишна възраст. Син е на художници, а чичо му е диригентът Стефан Линев, което може би е причината Георги да се занимава с музика.

Вдъхновени от музиката на Massive Attack, Air and Bonobo, Героги заедно създава групата Kan Wakan през 2012 г., като още с първия си сингъл, проектът се изстрелва по чартовете на едни от най-големите радиа на западния бряг.

Първият албум е продуциран от Universal, а след него списания като Rolling Stone и LA Weekly нареждат Георги сред 10-те най-обещаващи нови изпълнители за тази година.

Проектът Kan Wakan е издаден от лейбъла VERVE, а вторият му албум дава заявка за още по-големи постижения. Миналата 2014-та година Kan Wakan са подгряващи на групи като Arctic Monkeys и Royal Blood в САЩ.

На концерта в София за първи път ще може да чуем песни от предстоящия албум на Линев, в  акомпанимента на Васил Вутев (барабани), Евден Димитров (бас), Десислава Андонова (вокал), Рут Колева (вокал), Tien Nguyen (вокал) и струнен квартет с диригент Владимир Джамбазов.

За невероятната атмосфера на събитието ще допринесат и група DAYO с подгряващ пърформанс.

More Music