Следва

Актьорът Идрис Елба в ново амплоа по Discovery Channel

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Време е! Или почти е време да стартираме поредния киномаратон, този път плюс два дни в повече...

Movies & TV преди 8 години

Време е! Или почти е време да стартираме поредния киномаратон, този път плюс два дни в повече. Миналата седмица се зарекохме, че салонът ще е наш, само докато не видим слънцето отново, но вече топлата и есенна София просто приканва за дълги разходки и обикаляне по магазини, в търсене на новосезонните шопинг находки, почивка от които намираме само и едниствено в уютния салон.

Големият екран и този ни привлича с готини ленти и макар все още заети с дневните задачки, мислено правим малки крачки, водищи към него. Започваме с една силна история, за да видим до къде могат да стигнат човешките възможности в тежка ситуация, като тази да те хване снежна буря на... Еверест. 

Aaand Action...!

"Еверест" ("Everest")

Актьорите: Джейк Джиленхол, Сам Уортингтън, Кийра Найтли, Емили Уотсън, Робин Райт, Том Гудман-Хил, Мартин Хендерсън, Майкъл Кели, Джон Хоукс, Ванеса Кирби, Джош Бролин, Джейсън Кларк

Режисьорът: Балтазар Кормакур

Сюжетът: Вдъхновен от невероятните събития при опит да бъде достигнат най-високият връх в света, ЕВЕРЕСТ документира впечатляващото пътешествие на две експедиции, срещнали препятствия отвъд границите на човешките възможности при една от най-свирепите снежни бури, удряла върха.

Издръжливостта им е поставена на изпитание от най-суровите природни стихии на планетата и катерачите ще се срещнат с почти невъзможни препятствия, а мечтата на живота им се превръща в задъхана борба за оцеляване.

Премиерата: 18 септември (България)

"Тяло" ("Body")

Актьорите: Януш Гайос, Ева Далковска, Мая Осташевска, Юстина Сувала, Малгожата Хайевска

Режисьорът: Малгожата Шумовска

Сюжетът: Януш не е човек, който се шокира лесно. Той е съдебен лекар и като такъв прецизно изследва и анализира и най-дребните детайли на местопрестъпленията. Въпреки екстремните ситуации, на които попада, Януш работи усърдно. Може би дори прекалено усърдно. Въпреки това се чувства напълно безпомощен по отношение на анорексичната си дъщеря Олга, която още скърби след смъртта на майка си...

Още за сюжета на лентата
тук>>

Премиерата: 18 септември (България)

"Хотел Трансилвания 2" ("Hotel Transylvania 2")

Актьорите: анимация 

Режисьорът: Генди Тартаковски

Сюжетът: Хотелът се е променил откакто Джонатан за първи път прекрачи прага му. Вратите му са вече отворени и за човеци. Мейвис и Джони имат бебе на име Денис, чиято липса на вампирски способности тревожи дядо му Граф Дракула. Когато Мейвис и Джони решават да посетят родителите на Джони, Дракула вика приятелите си Франк, Мъри, Уейн и Грифин, с които да обучат Денис на всички „чудовищни“ неща. Междувременно, сърдития баща на Дракула, вековния вампир Влад, пристига на посещение в хотела и за негова изненада открива, че правнука му не е чист вампир и че хотела вече приема хора.

Премиерата: 25 септември (България)

More Movies & TV