Следва

Първият в света балет с изкуствен интелект е факт и заема централно място в операта в Лайпциг

Хулия де Нунес играе младата ББ: "С Бардо открих чувствеността" и още

Младата актриса изиграва Бриджит Бардо благодарение на невероятната си прилика с нея в минисериал, режисиран от Кристофър Томпсън. Главозамайваща първа роля, която дава на студентката от училището по драматургия вкус към киното

Movies & TV преди 10 месеца

Още когато е тийнейджър, хората ѝ казват непрестанно, че прилича на нея - плътната руса коса, нацупената муцунка, дивата естественост. На 23-годишна възраст на непознатата за широката публика Хулия де Нунес се пада честта и тръпката да играе Бриджит Бардо - една от най-желаните жени във Франция, пък и в света. И една от най-сложните. Пред камерата на Даниел и Кристофър Томпсън актрисата грациозно прегръща ранните години на бунтарската киноикона, като се възползва от свободата, която е била отказана на Брижит в младостта й.

Първи спомен за Бриджит Бардо

Бях на 8 години, гледах DVD-та на родителите ми и попаднах на корицата на „И бог създаде жената“. Когато я видях, тя беше великолепна и събуди нещо неопределено в мен. Всъщност бях открила чувствеността. След това, няколко години по-късно, я видях отново в “Истината” и великолепното ѝ изпълнение ме накара да поискам да стана актриса.

Даниел и Кристофър Томпсън са категорични: “въплъщавай, не имитирай”. Как хубавата Хулия постига това?

Бриджит Бардо е супер автентична, безкрайно искрена жена. Не можеш да я фалшифицираш. Трябваше да ѝ дам нещо, което идва от мен, като същевременно се придържам към нейната история. Трябваше да създам този световъртеж между нея и себе си. Тази роля е моето виждане за Бардо, което резонира с това на Томпсън. Първите трепети, откриването на сексуалността, желанието за свобода... Всяка жена, навършила 15, е минала през това.

Героят на Роже Вадим, изигран от Виктор Белмондо (вникът на Жан-Пол Белмондо), казва за нея: "Тя е младото момиче на днешния ден в един свят на вчерашния".

Да, тя е изпреварила времето си. Това младо момиче от добро семейство, което нарушава кодовете, приемайки желанията си, е нещо нечувано. Тя участва дейно в освобождаването на морала и еманципацията на жените, без никога да го е заявявала, и това е възхитително. Не знам дали аз на нейната възраст бих имала същата смелост. Каква смелост да кажеш по онова време, че не искаш да бъдеш майка. Дори и днес това все още се приема с неодобрение.

Сериалът ще бъде достъпен в Netflix. Страхува ли се Хулия от тази известност, която, както знаем, е била пагубна за Бриджит Бардо?

Малко се страхувам, да. Особено в днешно време критиката може да бъде много жестока, в частност в социалните мрежи. Но, честно казано, не мисля, че някой ще ме разпознае на улицата, особено откакто си подстригах косата!

Дали е искала да се откъсне от Бардо?

Да, предполагам, че исках. Плаках, когато косата ми падна, сякаш оставях завинаги нея и тази необикновена роля. Снимките бяха прекрасна интерлюдия.

Какво би искала да каже Бардо за нея, ако я види на екрана?

И преди всичко, какво не бих искала да каже… Бих искала изпълнението ми да я докосне. Със сигурност не е лесно да видиш живота си, разказан от други хора. Мога да разбера защо тя не иска да чуе за него. Всеки има своя собствена истина. Но с тази поредица Томпсън ѝ отдават прекрасна почит.

Четете още >>> Марион Котияр в Кан: "Трябва да говорим за жените, които не са били чути”

More Movies & TV