Следва

Да не забравя: как се храним на масата, ако сме бели хора. Част 3

Добрият малък бизнес: Деликатно перфектно в Деликатесен

Двете дами от магазин Деликатесен, за които разказваме днес, обичат вкусната и истинска храна и са се захванали да я подбират и представят по невероятен начин...

All About Life преди 8 години

Малкият бизнес е чудесна възможност човек да осъществи мечтите си. Или поне една голяма. От това, което ни споделиха първите трима страхотни родни предприемачи на страниците ни, изглежда, че да превърнеш хобито си в работа действително е нещо, което може да те направи щастлив. Всеки от тях не просто работи, за да изкарва пари, а да прави нещо, което според него е ценно, нужно и може да бъде в полза на много хора. Младите секси брадати мъже помагат в грижата за брадите. Дамите, които искат най-качествената натурална козметика, я правят собственоръчно за всички, които държат на същата грижа. Момчетата от Fresh Brothers ни помагат в забързаните дни да се чувстваме по-здрави и по-добре.

А двете дами от Деликатесен, за които разказваме днес, обичат вкусната и истинска храна, подбират я и я представят по невероятен начин в един още по-невероятен магазин. Историята започва с колбасите! Във витрините на Деликатесен намират място топузки, бабеци, неврокопски суджуци и... спираме да изброяваме, за да не хукнете към магазина преди да е свършила нашата история. Всички приготвени от свежо българско месо по автентични рецепти с ароматни подправки.



После идва ред и на другите продукти, приготвени по същия безкомпромисен начин, подредени приканващо на рафтовете в магазина. Вино от малки, бутикови изби от различните винени региони на България. Сирене, кашкавал, масло и други млечни продукти от подбрани мандри, разположени в чисти планински региони. Хляб с квас. Зехтин и маслини от Гърция, Кипър и Италия. Сладко и мармалад по домашни рецепти. Мед от най-слънчевите региони на България. Сокове от 100% плод- без захар, вода, оцветители и подобрители. Айвар и лютеница по традиционни рецепти с печени на ламарина чушки и едро смлени домати. Шоколади, пипнати на  ръка, с много любов от истински какаови зърна. Сурови, вкусни и много здравословни десерти. Занаятчийска бира, и още, и още! Всички продукти са не само качествени и добре подбрани, но и уникални - голяма част от тях могат да бъдат открити само в Деликатесен.



Да разкажем подробно за всички уникални изкушения, нямаме място, а и защо да откраднем удоволствието да ги откриете сами. Сега обаче е два пъти по-лесно да го направите, защото съвсем скоро отвори врати вторият магазин Деликатесен на ул. Фредерик Жолио Кюри 14 в кв. Изток.

И в двата магазина всеки ден ще ви почерпят с различно мезе, за да усетите вкуса му, преди да решите дали да си го купите. Освен това с усмивка ще ви разведат по рафтовете и ще ви разкажат историята на продуктите. Но дори и това не е всичко! В един такъв невероятен магазин има и други невероятни неща - например винените дегустации, които се случват всяка седмица и които няма как да не посетите поне веднъж. Случват се традиционно в сряда в магазина в Изток, и в четвъртък в магазина на ул. Костенски водопад 45А от 5 до 8 вечерта. Идеалното време да опитаме най-разнообразни български вина и да се потопим в свят на сортове, аромати, тероари, нотки, дъбови бъчви и забравени легенди. И леко бонусче - докато вкусваме, учим - тънкости и съвети за дегустирането на вино от професионални сомелиери и разбирачи.



И за финал, защото все пак трябва да има, нищо, че тази вкусна приказка е приказка без край, още нещо важно, което трябва да знаете. Деликатесен не е просто магазин. Деликатесен е уютно и приятно място за вкусна храна и споделени емоции. Място, от което с любими хора да си купите нещо за споделено хапване, да изпиете първото си кафе с топъл кроасан в някоя мързелива неделна утрин, да хапнете засищаш сандвич в кратката обедна почивка... И, силно препоръчително, да се насладите на края на работния ден с чаша охладено вино и плато колбаси… там, на бара пред прозореца!

Доставете си това удоволствие на http://www.delicatessen.bg/. Те перфектно и много деликатно знаят как.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.