Следва

NYFW. Пълната колекция Marc Jacobs пролет/лято 2016

Жизел бие с 35 милиона. Форбс обяви най-богатите красавици в света

След като списание Forbes обявиха тазгодишния си списък на моделите с най-висок доход, открихме две изненади...

All fashion преди 8 години

След като списание Forbes обявиха тазгодишния си списък на моделите с най-висок доход, открихме две изненади. Първата е, че бразилската красавица Жизел Бюндхен, оглавява класацията за 9-ти пореден път с доход от 44 милиона долара - с 35 милиона повече от подгласничките си, Кара Делевин и Адриана Лима. Втората е новото попълнение в класацията на престижното издание - Кайли Дженър.

Въпреки че тази година се оттегли от света на модните дефилета, 35-годишната Жизел продължава да бъде лице на някои от най-големите фешън брандове като Chanel и Stuart Weitzman, както и на собствените си марки бельо и сандали.

Кара Делевин пък се радва от покачване в приходите си със сумата от 5.5 милиона долора за изминалата година благодарение на договорите с Mango, Burberry и Chanel. Междувременно Лима също може да се похвали с повече приходи, но само с милион. Навършила 34 години, тя е не само “най-възрастният” модел в компанията на Victoria’s Secret, но й най-дълго задържалият се. Поради тази причина тя е извоювала солени чекове от марката.

Трето и четвръто място заемат Даутцен Крус и руският модел Наталия Водянова с респектиращите съответно 7,5 и 7 милиона долара.

На пето място е Миранда Кер, която дължи своята печалба от договора си със Swarovski, както и от приходите на собствената си линия продукти грижа за кожата Kora Organics. Тя дели мястото с пуерториканката Джоан Смолс, първият латиноамерикански модел, говорител за бранда Estee Lauder.



След година пропуск гръмко на шестото място се завръща 31-годишната Лара Стоун. Заедно с Алесандра Амброзио, Кандис Суанепул, Карли Клос докарващи приходи от 5 милиона на година. Въпреки бурята в личен план, заради развода й с Дейвид Уилиамс, за който ви разказахме, Лара успява да направи сделки с Calvin Klein, Stella McCartney, Balenciaga и H&M.

Кейт Мос и Каролин Мърфи са най-възрастите модели в списъка. Те делят седмо място с 4,5 милиона за година в банковите сметки.

На осмо място, с приход от 4 милиона долара, 19-годишната сестра на Ким Кардашиян, бавно прохожда в сферата на модата. Въпреки че е съвсем в началото на своята кариера, Кайли Дженър успя да си уреди договори с Balmain, Fendi, Calvin Klein, Givenchy както и с Estee Lauder.

Вторият дебютиращ модел в списъка е литовката Едита Вилкевичуте, лице на Burberry Omnia. Тя заема девето място, заедно с Хилари Рода, Джордан Дън и Аня Рубик - всички те са докарали приход от 3,5 милиона.

More All fashion