Следва

Александър Шпатов с Наградата за литература на Столична община

Защо всички бяха със зелени панделки на наградите "Еми"?

Церемониите по връчване на награди винаги са съпроводени с показната съпричастност на известните към редица каузи...

People of art преди 8 години

Церемониите по връчване на награди винаги са съпроводени с показната съпричастност на известните към редица каузи, която се изявява в носенето на най-различни значки, лентички или брошки. Наградите Еми не бяха изключение от практиката и в звездната нощ, червеният килим се изпълни с море от зелени панделки, с които знаменитостите допълниха своите скъпи тоалети.

На момента любопитните очи започнаха да разнищват мистерията на зелените аксесоари, а отговорът не закъсня. За разлика от миналогодишните тв награди, когато най-предпочетената кауза беше „психичните разстройства“ (по повод самоубийството на актьора Робин Уилямс), тази година знаменитостите избраха да застанат зад плана на президента Обама за борба с климатичните промени. По този повод всяка зелена панделка беше извезана с бял надпис #DemandClimateAction.

Съвета за защита на природните ресурси постна благодарствен туит, в който помести някои от имената на отзовалите се личности и припомни защо промяната на климата е толкова наложителна тема за обсъждане и реагиране в световен мащаб.








 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра