Следва

Четиво в четвъртък: „Батман Аполо“ от Виктор Пелевин

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Поредният четвъртък е на лице, а това означава само едно - новата кино програма! Не обичаме да следим календара, особено когато започне да отброява дните до настъпването на все по-студеното време...

Movies & TV преди 8 години

Поредният четвъртък е на лице, а това означава само едно - новата кино програма! Не обичаме да следим календара, особено когато започне да отброява дните до настъпването на все по-студеното време навън, но пък когато става дума за филмовия такъв, сме повече от нетърпеливи да идват датите на поредните готини премиери за следващите няколко дни. 

И няма значение колко е голяма липсата на слънце, когато още от утре започваме с една весела история. Нищо, че е за деца - там сме! Не забравяме и възможността да си припомним хубавите български филми в Дом на киното, която ще имаме чак до края на декември с Програма "Дискусионен клуб с автограф". 

Е, занимания очевидно няма да липсват, затова пускаме трейлърите и мислим до кое кино да отскочим тези дни. 

"Мюн: Пазителят на луната" ("Mune: The Guardian of The Moon")

Актьорите: Анимация

Режисьорите: Бенуа Филипан, Александър Ебъян

Сюжетът: На една необикновена планета, където денят и нощта се сменят ръчно, младият фавн Мюн неочаквано бива избран за пазител на Луната. Но за свой най-голям ужас, той почти веднага я губи!

Възползвайки се от това, царят на подземния свят Некрос успява да открадне и да изгаси слънцето. За да спаси своята планета, Mюн, с помощта на восъчното момиче Глим и воинът, Сохон, който става и пазител на Слънцето, се впускат в едно вълнуващо пътешествие, за да си върнат Слънцето и Луната.

Премиерата: 9 откомври (България)

"Сикарио" ("Sicario")

Актьорите: Емили Блънт, Максимилиано Ернандес, Раул Трухио, Джефри Донован, Бенисио Дел Торо, Джон Бернтал, Джош Бролин, Виктор Гарбър

Режисьорът: Денис Вилньов

Сюжетът: Границата на САЩ и Мексико. Агент на ФБР (Емили Блънт) придружава двама рейнджъри (Бенисио Дел Торо и Джош Бролин), които се опитват да заловят наркобарон. Тя обаче не подозира, че от другата страна на границата има тайно място, където няма закони, а царят насилието и корупцията.

Премиерата: 9 октомври (България)

"Меси" ("Messi")

Актьорите: Документален

Режисьорът: Алекс де ла Иглесиа

Сюжетът: Филмът „Меси“ съчетава архивни кадри, интервюта и нередактирани домашни филми, с възстановяването на най-важните моменти в живота на футболната легенда Лео Меси. Алекс де ла Иглесиа пресъздава детството и юношеството на аржентинския играч, който на 27 години е един от най-големите икони в историята на футбола и спорта като цяло.

Заснет в Барселона, Буенос Айрес и родния град на Меси - Росарио (Аржентина), филмът показва от къде е тръгнал Меси – неговото начално училище, както и клуба, където играе първия си официален мач.

Премиерата: 9 октомври (България)

"Имало едно време един уестърн" ("Twice Upon a Time in the West")

Актьорите: Клаудия Кардинале, Красимир Иванов, Франческ Гаридо, Алекс Брендемюл, Дияна Паскалева, Хосе Ново, Лаура Конехеро, Лoрънс Бъртън, Франциско Конде

Режисьорът: Борис Десподов

Сюжетът: Бягайки от садистичния си съпруг, Мила попада в призрачен град, някъде в пустинята. Сюрреалистичният пейзаж е служил някога за декор на филмите на Серджо Леоне и местните жители живеят все още в сянката на старите уестърни.

Мила намира работа, като домакиня в къщата на мистериозна възрастна жена и много скоро открива, че работи не за друг, а за самата Клаудия Кардинале. Чети още тук>>

Премиерата: 9 октомври (България)

More Movies & TV