Следва

Петте любими парчета на FRONTERO

So Independent - откриване на 6-тото издание на фестивала

null

Movies & TV преди 8 години

Днес, 22 октомври, стартира шестото за българите издание на фестивала So Independent. Преди няколко дни на пресконференция в НДК бе анонсирано какво да се очаква тази година в рамките на фестивалните дни. Акцентите падат върху кубинското кино, така малко познато на родна почва.

На прес срещата присъстваха Мирослав Боршош, директор на НДК, Жана Караиванова, основател и директор на фестивала, Тодор Чобанов, заместник-кмет на София, Григор Антонов, съветник по култура на Президента на Република България, Камен Балкански, изпълнителен директор на Националния филмов център, Галина Тонева, продуцент на филма „Семейни реликви“ и член на Борда на съветниците на So Independent, Боряна Матеева, кинокритик и специалист по латиноамериканско кино, Людмила Димитрова, директор на Културния институт към Министерство на външните работи.



Тази година 6-то издание на фестивала ще се проведе в партньорство с Националния дворец на културата. Ще бъдат показани 23 филма в киносалоните на Дом на киното, филмотечно кино „Одеон“ и кино „Люмиер“, а пълната програмата на фестивала можете да намерите на soindependentfilmfest.com.

С филма „Mistress America“ днес официално се дава старта на филмовия маратон. Часът е 19.00, киното - Люмиер".

Нямаме търпение!
 

More Movies & TV