Следва

In Тhe Palace пренася духа на Балчик в София

Новият сингъл на Адел - революция в заснемането, плачещи звезди и опит за скандал в 6-минутното парче Hello

Адел ни отвя за пореден път, още с първото „Hello“. Новият сингъл на британката направи своята световна...

Music преди 8 години

Адел ни отвя за пореден път, още с първото „Hello“. Новият сингъл на британката направи своята световна премиера миналата седмица и само за няколко дни видеото към песента набра повече от 60 милиона гледания.
А и как иначе, след като певицата буквално накара феновете си да чакат този момент цели 3 години. Малко след като официално обяви, че очаква първото си дете, Адел съобщи, че иска да си вземе творческа почивка. Не бихме могли да виним носителката на 8 награди „Грами“ за желанието ù да се отдалечи от сцената и да се впусне във важната житейска роля на майка, колкото и да ни липсваше присъствието ù в музикалната индустрия през изминалото време.

Затова пък завръщането ù определяме като изключително обещаващо. „Hello“ e първият сингъл от очаквания към края на ноември втори самостоятелен албум на Адел. Видеото към песента от своя страна е абсолютно революционно, тъй като е първото такова, заснето изцяло с imax камери.



Сърцераздирателната балада ни напомня за хитa на певицата „Someone like you“ и заради ретро визията си, и заради тематиката на текста и клипа. Въпреки това обаче, гледайки развяващите се коси на певицата, в парчето долавяме и нещо ново, нещо стихийно и дръзко, премесено с фина меланхолия и дори тъга по неосъществените любов и мечти. Адел пояснява, че песента не е посветена на конкретен човек, а се отнася за всичките ù най-близки хора, които е обичала и обича.





Появата на видеото предизвика истинска еуфория не само сред зрителите, но и сред популярни лица от шоубизнеса, които побързаха да сигнализират нагледно емоционалните си реакции от прочувстващото видео. Кейт Хъдсън показа разплакано си лице в Инстаграм, а Кейти Пери постна в Туитър изрисувано плачещо човече върху спалните си завивки като доказателство до какво води силната балада на изпълнителката. Лъйнъл Ричи пък спечели последователи, поствайки забавно видео, изобразяващо приликата между сингъла на британката и едноименният му хит от 80-те.



В интернет сензация се превърна и телефонът с капаче, с който певицата настойчиво се опитва да хване обхват още в началото на клипа. Е, не се учудваме, че с тази техника й е трудно да се свърже. Носталгията по старите технологии обиколи света броени минути след пускането на видеото в мрежата, а режисьорът на заснетия клип Хавиер Долън поясни,че се чувства некомфортно, снимайки смартфони. „Чувството е сякаш снимам реклама“, допълва Долън.

Няма да се противопоставяме на решението му, все пак не искаме да го стресираме. Вместо това замечтано и неудържимо ще продължим да си припяваме „Hello“! А вие, гледахте ли го вече?
 


More Music