Следва

Чаровникът Джейми Уун е тук! Първо в интервю, после и с концерт

In Тhe Palace пренася духа на Балчик в София

13-ото издание на Международния фестивал за късометражно кино „В Двореца“ ще се проведе от 8 до 13 декември в НДК.

Culture преди 8 години

За първи път в своята тринадесетгодишна история фестивалът „В ДВОРЕЦА“ ще се проведе в София, а не както досега, в Балчик. Изнасянето на основната част на фестивала в столицата ще осигури по-лесен достъп до неговото съдържание, както от страна на аудиторията, така и за артисти и други професионалисти. „През годините на своето съществуване ходът на развитие върви в положителна посока на разрастване. В резултат днес фестивалът е достигнал значителни размери по отношение на своя статут, структура, презентационен материал и аудитория. Мащабът на събитието неминуемо започва да надхвърля границите и капацитета на град като Балчик, задавайки необходимостта от нови хоризонти и пространства. Това породи мисълта и създаде амбицията качествено разработената платформа „В ДВОРЕЦА“ да бъде насочена директно към пазара на кино индустрията, която заедно със своята публика е 100 % концентрирана именно в София“, коментира създателят и директор на фестивала Цанко Василев.

Очакваме от 8 до 13 декември в НДК традиционното съдържание на фестивала, което включва национална и международна състезателна програма, специално курирани фокусни прожекции, съпътстваща фестивала музикална програма, множество образователни инициативи. В рамките на инициативата ще бъде изграден и Пазар на филмовата индустрия, където партниращи на „В Двореца” организации и фестивали от Европа и света ще разположат своите щандове. „Този модул цели да запознае и представи на гостите на фестивала различни институции и организации, ангажирани с финансиране, развитие и разпространение на филмови проекти и други услуги в областта със своите дейности и да предостави на младите творци различни възможности за професионално развитие и контакти. Това е пространството, в което специалистите в различни области от световната кино индустрия имат възможността да осъществят помежду си директен контакт и да обменят професионален опит“, допълва Василев.

More from View Sofia

Ciao, Mare di Sofia! Световен коктейл мастърклас, цветно парти и италиански антипасти деликатеси тази седмица на Софийското крайбрежие

All About Life преди 8 месеца

Не говорим италиански, но говорим езика на dolce far niente и хубавите летни джин коктейли, които те пренасят някъде в Амалфи! А този уикенд “отлитаме” там още по-лесно, защото зад бара на новото ни любимо място Mare di Sofia ще стои глобалния посланик на Malfy Gin и световно признат майстор на коктейли – чаровната Фабиола Фаласка. Отиваме на мастърклас по коктейли тази събота и ще е жестоко!

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.