Следва

Бръм-бръм печат! Какво си харесахме, бръмчейки из печата последните дни

100 години българско кино: Дискусионен клуб с автограф

И тази сряда в специалната селекция "100 ГОДИНИ БЪЛГАРСКО КИНО - Дискусионен клуб с автограф" с вход свободен ще гледаме един от емблематичните филми...

 

Movies & TV преди 8 години

И тази сряда в специалната селекция "100 ГОДИНИ БЪЛГАРСКО КИНО - Дискусионен клуб с автограф" с вход свободен ще гледаме един от емблематичните филми след 2000 г. - "Откраднати очи". Филмът ще бъде представен от доц. Петя Александрова и екипа на филма - режисьора Радослав Спасов, сценаристката Нери Терзиева и актьора Валери Йорданов.

"ОТКРАДНАТИ ОЧИ" е българо-турска продукция от 2004 г. По идея на Нери Терзиева - заедно с Радослав Спасов са съсценаристи на филма. Самият Радослав Спасов (оператор на забележителните "Авантаж", "Мъжки времена", "Лачените обувки на незнайния воин", "Мера според мера" и др.) е и режисьор на филма.

Големи имена има и сред актьорския състав – заедно с изгряващите тогава Весела Казакова и Валери Йорданов, във филма участват Неджад Ишлер, Ицхак Финци, Руси Чанев, Илиана Китанова, Рангел Вълчанов, Мария Каварджикова, Веселин Ранков, Джоко Росич, Николай Урумов, Стоян Алексиев, Велико Стоянов, Анани Явашев, Деян Донков.

"Откраднати очи" е история за странна, невъзможна, необяснима любов между туркиня и българин. Главни герои на филма са хубавата туркиня Айтен (Весела Казакова) и българският войник Иван (Валери Йорданов). Тя е детска учителка, превърната от етническия геноцид в многострадална бунтарка. Той е командирован по селата с неколкостотин официални печата, необходими за издаването на новите документи за самоличност. Съдбите им странно се преплитат. Влюбват се. Разделят се. Пак се срещат. Скъпо плащат за чудовищните деформации в човешките отношения...

"Желанието на екипа бе това да е филм, който лекува раната, а не я отваря отново." Нери Терзиева

„100 ГОДИНИ БЪЛГАРСКО КИНО - Дискусионен клуб с автограф” е програма на Дома на киното, специално посветена на българското кино и неговия 100-годишен юбилей. Проектът е подкрепен от Програма „Култура” на Столична община и Националния Филмов Център и е с ВХОД СВОБОДЕН за всички зрители. Прожекциите са всяка сряда вечер от 23 септември до 23 декември в Дом на киното.

More Movies & TV