Следва

Картините на Густав Климт оживяха в инсталация на Инге Прадер

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Попълненията към тазседмичния ни кинолист са само две, но това въобще не означава, че не си струва да се отбием до салона за доза освежаващо кино в петък вечер, например...

Movies & TV преди 8 години

Попълненията към тазседмичния ни кинолист са само две, но това въобще не означава, че не си струва да се отбием до салона за доза освежаващо кино в петък вечер, например.

И всъщност, да си признаем, има защо. Очаква ни част две на приключението "Игрите на глада", което е повече от достатъчно, особено за ценители и фенове, които вече тръпнем в очакване. През това време, разбира се, ще разведрим и четвъртъка с малко Уди Алън и лентата "Почти нормален", която ще можем да гледаме още тази вечер в зала 1 на НДК.

А сега, минути за релакс и в ранния му следобед с малко трейлъри:

"Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 2" ("The Hunger Games: Mockingjay - Part ІІ")

Актьорите: Уилоу Шилдс, Уди Харелсън, Стенли Тучи, Джена Малоун, Сам Клафлин, Махершалалхашбаз Али, Евън Рос, Филип Сиймур Хофман, Джулиан Мур, Лили Рейб, Натали Дормер, Дженифър Лоурънс, Джош Хътчерсън

Режисьорът: Франсис Лорънс

Сюжетът: Поредицата Игрите на глада, която се превърна в истински блокбъстър, превзе зрителите по цял свят и събра боксофис от над $2 милиарда. Игрите на глада: Сойка-присмехулка част IIдовежда поредицата до нейния силен завършек, когато Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс) осъзнава, че вече не само оцеляването е поставено на карта, но и бъдещето на Панем.

С всички окръзи зад гърба си, Катнис се изправя срещу Президент Сноу (Доналд Съдърланд) във финален сблъсък. Заедно с най-близките си хора – включително Гейл (Лиъм Хемсуърт), Финик (Сам Клафлин) и Пийта (Джош Хътчърсън), и с риск за живота сиКатнис тръгва с екип от Окръг 13, за да освободи хората на Панем и да убие Президент Сноу, който е твърдо решен да я унищожи. Смъртоносните капани и врагове и вътрешните дилеми, с които ще се сблъска Евърдийн, ще я предизвикат повече от всяка арена на Игрите на глада, на която е оцелявала.

Премиерата: 20 ноември (България)

"Капитан Саблезъб и съкровището на Лама Рама" (Captain Sabertooth and the Treasure of Lama Rama")

Актьорите: Од Магнус Уилямсан, Тува Новоти, Андерс Баасмо Кристиансен, Фридтьов Сохейм, Каре Хаген Сиднес, Робърт Скайрстад

Режисьорът: Лиза Мари Гамлем, Йон Андреас Андерсен

Сюжетът: Зрителите ще се качат на борда на пиратския кораб „Мрачната дама” и ще се присъединят към младежите Пинки и приятелката му Рейвън на приключенско пътешествие по пиратските пътеки на порт Абра до легендарното и екзотично кралство Лама Рама. Заедно с прочутия капитан Съблезъб – Кралят на Седемте морета, те ще се борят с огромните вълни и ще вървят през гъсти джунгли в търсене на митичното съкровище на крал Руфъс. Но Пинки не мисли само за съкровището. В тази вълнуваща история, ще вървим по стъпките на младо момче в неуморното му търсене на отдавна изчезналия му баща наред с търсенето на собственото му място в живота. Пътешествието се превръща в приключение, включващо забавен крал, епичен меч и огромни злодеи.

Премиерата: 20 ноември (България)

More Movies & TV