Следва

Истинска музикална битка тази вечер в "Нощ на дуетите" в Х Factor

TV разказ за посещението на Клаудия Кардинале

 Камера на БНТ проследи цялото посещение на световноизвестната киноактриса Клаудия Кардинале, озаглавен „Клаудия Кардинале. 152 живота“...

Movies & TV преди 8 години

 Камера на БНТ проследи цялото посещение на световноизвестната киноактриса Клаудия Кардинале, озаглавен „Клаудия Кардинале. 152 живота“. Този вълнуващ телевизионен разказ ще бъде излъчен от предаването „В кадър“ на 29 декември от 18,30 часа.

След 152 роли на екрана Кардинале за първи път играе себе си във филма на режисьора Борис Десподов "Имало едно време един уестърн". Неговата премиера през октомври бе повод за поредното посещение в страната ни на едно от най-големите имена на световното кино.

„Когато започнах да снимам, аз и много други актриси бяхме щастливи като принцеси от един омагьосан свят, над който нямахме власт. По мое време се търсеха актьори, сега актьорите си търсят филми, но това има и добра страна“, споделя знаменитата киноактриса пред БНТ. За зрителите на обществената медия тя разказва за себе си, за киното, за киното в себе си и за драматичните събития, свързани с бежанската вълна.
За значимата следа в киноизкуството през 1988 актрисата получава италианската национална награда „Давид”. Преди малко повече от месец Клаудия Кардинале бе удостоена със званието „почетен доктор“ на НАТФИЗ.
„Срещите с подобни хора са благословия“, споделя сценаристът на филма Анна Ангелова. Оператори са Борислав Георгиев и Недялко Данов, режисьор - Николай Василев, а продуцент - Петя Тетевенска.

 

Очаквайте филма на БНТ „Клаудия Кардинале. 152 живота“ в рубриката „В кадър“ на 29 декември от 18,30 часа само по БНТ 1.

More Movies & TV

„Рипли“: 5 причини да гледаме трилъра с Андрю Скот и Дакота Фанинг

Movies & TV преди 20 часа

През април всички погледи (включително на нашата редакция) са насочени към новия сериал на Netflix "Рипли". И въпреки че историята, базирана на романа на Патриша Хайсмит за дребен мошеник, е позната на мнозина от филмовата адаптация от 1999 г. с участието на Мат Деймън, открихме пет причини (всъщност са доста повече) да загледаме нейния нов прочит. Предупреждение за спойлер: "Рипли" на Стивън Зейлиън е много пристрастяващ.