Следва

Ерос Рамацоти посвещава албум на бъдещия си син

БНТ излъчва юбилейния концерти за 60 години “Евровизия”

В началото на м. април Българската национална телевизия ще излъчи юбилейния концерт по...

Events преди 9 години

В началото на м. април Българската национална телевизия ще излъчи юбилейния концерт по повод 60-ата годишнина на „Евровизия“. Грандиозното събитие ще се състои на 31 март в “Eventim Apollo Hammersmith” в Лондон. Специалната гала, с която се отбелязва годишнината от създаването на най-популярната песенна надпревара в Европа, ще включва най-запомнящите се моменти от историята на конкурса.

БНТ е сред 20-те телевизионни оператори, които са потвърдили, че ще излъчат продукцията на BBC. Така за първи път в роден ефир ще бъдат показани много песни от конкурса, които българската публика никога не е имала възможност да види и чуе, тъй като някои от тях са от времената на “Желязната завеса”.

Съвсем очаквано, последният победител в конкурса - Кончита Вурст, ще бъде част от програмата и ще изпълни песента, с която спечели миналата година –“Rise Like a Phoenix”. След това зрителите ще имат възможност да се върнат назад във времето чак до 1984-та година и тогавашните победители от Швеция – група “The Herreys” с песента “Diggi-Loo, Diggi-Ley”. В шоуто е потвърдено участието и на представителката на Франция от 2001-а година Наташа Сен-Пиер. В следващите седмици още изпълнители ще допълнят списъка.

Други държави, където зрителите ще имат възможност да гледат програмата са: Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Гърция, Исландия, Ирландия, Израел, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Сан Марино, Словения, Швеция, Швейцария, Испания и Австралия.

“През последните 60 години песенната надпревара „Евровизия“ се превърна в истинска европейска институция, която е водеща в сферата на телевизионните забавни програми. Изключително съм радостен, че BBC ще открие серията от чествания на нашия диамантен юбилей с това специално телевизионно шоу. Радостен съм и от факта, че много зрители от Европа и извън нея ще имат възможност да се докоснат до историята на конкурса”, заяви Йон Ола Санд, който е ръководител на“Евровизия”.

Кулминацията на честванията на юбилея съвсем естествено ще бъде тазгодишното 60-то издание на конкурса във Виена на 19, 21 и 23 май, в който ще участват изпълнители от 39 държави.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.