Следва

Френски аристократизъм в шишенце парфюм

Иде ПРОЛЕТ! Ето как ще боядисаме косите си или кои са най-модерните цветове за предстоящия сезон!

След като се запознахме отблизо с тенденциите в грима, се насочваме в следващата също толкова значима част от женското присъствие, а именно – косата...

Hair преди 8 години

Казахме всичко за тенденции ПРОЛЕТ 2016 в ГРИМА - виж тук подробната ни част Първа и също така изчерпателната ни част Втора, и, като следствие, логично се насочваме към следващата колонка в табличката ни за женско самочувствие, увереност и сексапил - косата!

Разглеждаме подробно култовите за новия сезон цветове, за да се прелеем в темата за прическите – дължина, текстура и как ги носим. Но, да не се отплесваме!

Момичета, ето как ще си боядисаме косите тази Пролет, надали при финалния скрол все още ще си задавате въпроса защо:

„Маслено“ русо
След няколко сезона в студено русо, блондинките влизат в по-топлата гама. Стилистът Браян О‘Конър ни съветва да доближим тона на косите си повече към бежово-русо, маслено-русо, даже да бъде по-тъмно русо, но задължително с топъл подтон. Ето как:

Разтопени цветове
Преливането, топенето на по-тъмния в по-светъл цвят в косата е техника, която добавя дълбочина и многоизмерност. Тя позволява да се използват повече от 2 тона и да се запази естественият вид на косата, отразявайки повече тонове в светлината. Правим го за повече свежест и целунати от слънцето кичури. Виж междувременно готиния ни материал за техниката балеаж тук.

Медно червено
На френски този цвят се нарича cuivre и означава мед, в смисъл на метал. В косите той е джинджър със стабилен и силен червен оттенък. Веднага даваме за пример Джулиан Мур заради нейните неподражаеми огнени вълни.

Освободени корени
Йес, още една година, в която няма да горим „толкова много“ косата – корените отново се оставят да израснат, независимо с колко тона сме се изсветлили. Не за друго, ами е сууупер тренди – леко небрежно, но с подходяща стилизация гривата ни прави впечатление на страхотно поддържана, дори и едва да смогваме да скочим до фризьора през месец. Не забравяйте маските за подхранване! Коса, която е здрава изглежда красиво.

Екай, новото омбре
Името идва от Ecaille, което на френски означава люспа, тънка и фина частица. Тъй като омбре-то не показва никакво намерение да си ходи още няколко сезона напред, вариациите по темата с днешна дата са безброй. Тоновете са повече от 3 и нежно се смесват в косите ни, преливайки един в друг. Добавя обем, особено на дамите с по-тънка коса, съсредоточено е в краищата и създава впечатление за целунати от слънцето връхчета.

Розово-меден екай или Розово злато
Този тренд, както се подразбира, е своеобразна смесица от три различни – хем е розово, но има меден оттенък, хем пък е екай. За дамите, които не могат да се решат между червеното, розовото и балеажа. Идеално за освежаване на израсналата коса, но и за промяна на цвета. Наричат го още и розово злато. Виждаме го различно наситено – носи се по-ярко, но и по-приглушено.

Натуралното-ненатурално
За онези от нас, които не могат без цвят, различен от „общоприетите скучни“ цветове. Розово, лилаво, синьо, тюркоазено, зелено, неон... Да бъде цвят! Този сезон го носим все едно майка ни е родила така, тоест се стараем да стои максимално... естествен! Той е като грима-без-грим – адски много грижа за косата, редовно дооцветяване и никакви израснали корени! Ето какво имаме предвид в добри примери:

Dip-dye, потопени в цвят
Крайчецът лилав, син или и двете, тази техника на боядисване освежава супер много, без да се налага да изрусим предварително цялата коса. Тъй като омбре-то е сред водещите трендове, направо смело оцветяваме русото в тона, който ни е най-забавен.

Кестеняво, тъмно и дълбоко
Кестенявите тонове са по-тъмни, по-дървесни, от шоколад до еспресо за този предстоящ сезон. Ако косите ни са се изморили от експерименти, значи сега е времето да ги оставим да си починат за няколко месеца. Избираме нюанса в тон, комплиментиращ този на лицето ни и се съсредоточаваме върху подхранването и растежа на гривата.

More Hair