Следва

Stay True и Предай нататък

Б като Библия, Б като Блог: Pasta!

Италиански, разбира се. Храната за жителите на Ботуша е религия в най-пълноценния смисъл на думата...

преди 8 години

Светът е Fashion Week, Grammy, BAFTA и предстоящите Оскари, но небцето ни винаги има нужда от ароматна паста за обяд. И вечеря! Италианска, разбира се!

Храната за жителите на Ботуша е религия в най-пълноценния смисъл на думата. Пламенни в своята вяра, италианците боготворят пастата. Видовете ѝ са по-многобройни от „Приказки за 1001 нощ“, но това не пречи по-никакъв начин да бъде най-популярната храна в света. За тази цел най-големите производители на паста в света са Италия с 3,2 милиона тона на година, на второ място САЩ с 2,6 и Бразилия с годишна продукция от 1,3 милиона тона. Лазанята и спагетите водят класацията, следват талиатели, равиоли, ньоки, фарфале... Най-разпознаваемите начини на приготвяне са болонезе, качо е пепе, карбонара и фрути ди маре. Е, закъде без песто Дженовезе! Задължително се готви с висококачествен непресован зехтин! Най-използваните сирена са пармезан, грана падано, моцарела, рикота, маскарпоне, пекорино, горгонзола, но на регионално ниво подгонват французите по разнообразие и толкова много, объркващи имена!

За да се научим да я готвим както трябва, че и с интересен поглед над класическите италиански рецепти със съвременен прочит, заровихме нос в мрежата, само за да попаднем на няколко неустоими предложения!!! Ммм, точно тези 5 блога ще ви накарат да огладнеете, гаранция!

Buon Appetito!

Парпаделе с патица, предложено от emikodavies.com, чийто блог прегледахме с миловиден кучешки поглед. За вегетарианската част от нас, препоръчваме паста от коприва с изключително подробна и лесна рецепта:

emikodavies.com

Божествената кухня на cocodemama.com е пълна с изкушаващи рецепти, но ние се спряхме на „Пене ала Кампаньола“. Буквално би могло да се преведе като пене по селски, но имаме предвид, че рецептата обикновено се готви в края на лятото, когато в региона Кампаня зрелите тиквички изобилстват в излишък. Супер свежо, ястието е бързо и лесно за изпълнение.

cocodemama.com

Свежа, прясна паста пък ни дебне от italianfoodforever.com, където се облизваме подир изкушаващата рецепта за лазаня с трюфели.

italianfoodforever.com

Често срещано ястие от региона на Умбрия, с кремообразен, подобен на бешамел сос несъмнено е истинско изкушение, което държим да споделим със специален за нас човек.

Пастата може да бъде и десерт! Рецептата за сладка паста, която стриктно следваме е взета от pulcetta.com/pasta/. В нея сами си правим талиатели от какао, с малинова разядка, шоколадов сос и рикота. Ох!

www.pulcetta.com/pasta

More