Следва

Крале на провокацията: Ирина Шейк и колеги за 032c

Taste Sofia: Electro Camel

Taste Sofia - една поредица за фини бохемски удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и живее като част от света. С неговото безкрайно разнообразие, фантастични възможности и усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...  

Food преди 4 месеца

Вървиш по Графа, Славейков ти се пада отляво, подминаваш го, завиваш вдясно по Дякон Игнатий, виждаш весел неонов надпис в жълто (на левия тротоар), влизаш. Моментално ухание на заатар, бахар, кимион, кориандър, черен & бял пипер, тахан, кокосово мляко, дори розова вода - всичко на фона на приятна електронна музика. 

Всеки уважаващ себе си столичен град има своите интересни, разнообразни, идващи от цял свят места, на които човек да хапне, и точно те са под микроскопа на поредицата Тaste Sofia, в случая - Electro Camel, който преди да бъде в София, съществува усшено на Mariahilfer Str. във Виена. Новото място за източносредиземноморска кухня в града, супер приветливо и много вкусно, посреща с многоцветен и стилен интериор, готин персонал и насищащи, изключително здравословни блюда.

Менюто е разделено на вегетариански и невегетариански пухкави пити с много зеленчуци и автентични ориенталски сосове, хумус с различни гарнитури и подправки, купи с фалафел, или патладжан, или пилешко, или кебаб, богати салати, хрупкави порции фалафел с много билки, няколко опции за десерт и приятни напитки (вкл. специална анасонова ракия от Близкия изток, която стопля чудесно в острия софийски студ). 

Шегите настрана, това, заради което обичаме да прескачаме до Electro Camel в обедната/ през уикенда/ привечер е, че каквото и да си поръчаш, то е пълно със свежи зеленчуци и прясно месо, т.е. говорим за една по-здравословна street food опция и храна, в която има много история и традиция. Във всяка елегантно орнаментирана чиния виждаме поне пет цвята и едновременно пухкавост, сочност, свежест, пикантност, хрупкавост, т.е. майсторство на комбинациите, идеите и смесването на продукти (всички рецепти са на майстор-готвачи с дълъг опит във вкусовата география на Изтока).

Този taste spot, който помирява месоядни, вегани и вегетарианци, прави храна, базирана на нахут, зехтин и билки, което гарантира одобрението на всеки. С всяка стъпка, хапка, глътка и после пак хапка, човек усеща, че доброто настроение, уютът и повишените нива на енергия са това, което Electro Camel сервира с всичките си порции.

И като казахме порции - имайте предвид, че са наистина големи, тоест перфектни за споделяне и на много симпатични цени. Ние опитахме: пита с патладжан и картофи (+ пикантно сосче), хумус с пиле, порция фалафели с дип цвекло, маркет салата и небцето ни пееше до вечерта. Взехме, естествено, и за всички вкъщи - в packaging с минимално количество пластмаса, защото Electro Camel прави всичко възможно да е nature-friendly - рециклират, използват сезонни незамразени продукти, приготвят заготовки, благодарение на които не се изхвърля никаква храна и се снабдяват с основно български меса и плодове и зеленчуци. 

Вълнението от храната в нас се наелектризира съвсем, когато стана време за десерт. Две опции: Малаби a.k.a. мек средиземноморски крем от кокосово и бадемово мляко, с розова вода и шам фъстък и Шоко бомба - шоколадов ганаш, посолен каков кръмбъл и конци сладка халва. Needless to say more...

Всички форми, цветове и ухания на средиземноморското са за мен, теб, нас, вас и всички, на които искаме да им е вкусно, здравословно и щастливо от храната на ул. Дякон Игнатий 4. Taste Sofia в Electro Camel сега - it's electrifying!

More Food