Следва

Оливие съсипа Хали Бери

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Любов и пак любов е завзела главите ни и макар празникът й да отмина, ние продължаваме да си я празнуваме, и то през цялата година...

Movies & TV преди 8 години

Любов и пак любов е завзела главите ни и макар празникът й да отмина, ние продължаваме да си я празнуваме, и то през цялата година. Защото обичаме да обичаме, обичаме да сме влюбени, да се усмихваме без повод или пък на онези малки неща, породени точно от трепета на пеперудените крила в стомаха. 

И като говорим за любов, докато се усетим е минала цяла седмица и пак е време за редовния ни кино обзор. А ние си обичаме киното и големия екран, а още повече да споделяме удоволствието от него. И ето, че 19 февруари идва с цял куп нови премиери, за които се подготвяме сега, гледайки ужасно готините им трейлъри, после остава да изберем кой и с кого и планът за уикенда е почти готов. 

Aaand Action!

 "Аве, Цезаре!" ("Hail, Caesar!")

Актьорите: Кланси Браун, Фишър Стивънс, Питър Джейсън, Агинес Дейн, Дейвид Крумхолц, Тилда Суинтън, Джордж Клуни, Скарлет Йохансон, Чанинг Тейтъм, Джона Хил, Ралф Файнс, Джош Бролин

Режисьорът: Джоел Коен, Итън Коен

Сюжетът: Четирикратните носителите на „Оскар” Джоел и Итън Коен („Няма място за старите кучета”, „Фарго”, „Големият Лебовски”) се завръщат като автори и режисьори на АВЕ, ЦЕЗАРЕ!, една звездна комедия за Златните години на Холивуд.

АВЕ, ЦЕЗАРЕ! проследява един-единствен ден от работата на филмово студио, изправено пред сериозни проблеми, чието разрешаване не търпи отлагане, и човека, на чиито плещи лежи отговорността да оправи всичко. Комедията е продуцирана от братя Коен посредством Mike Zoss Productions, заедно с Ерик Фелнър и Тим Беван от Working Title.

Премиерата: 19 февруари (България)

"Спотлайт" ("Spotlight")

Актьорите: Пол Гилфойл, Джейми Шеридан, Лен Карио, Джон Слатъри, Лив Шрайбер, Били Кръдъп, Стенли Тучи, Марк Ръфало, Рейчъл Макадамс, Майкъл Кийтън

Режисьорът: Томас МакКарти

Сюжетът: Филмът разказва удивителната истинска история за отличения с награда Пулицър екип „Спотлайт“ от разследващи журналисти на в-к „Бостън Глоуб“, който през 2002 г. шокира града и света с разкритията си, че католическата църква систематично е прикривала многобройни случай на педофилия, в които са замесени над 70 местни свещеници.

Когато през лятото на 2001 г. новоназначеният редактор Марти Барън (Лив Шрайбер) пристига от Маями, за да застане начело на Глоуб, сред първите му задачи е да възложи на екипа на „Спотлайт“ да проследи материал за местен свещеник, обвинен в сексуално малтретиране на десетки млади енориаши в продължение на 30 години.

С ясното съзнание, че преследването на католическата църква в Бостън ще има сериозни последици, редакторът на „Спотлайт“ Уолтър „Роби“ Робинсън (Майкъл Кийтън), репортерите Саша Пфайфър (Рейчъл Макадамс) и Майкъл Резендес (Марк Ръфало) и изследователя Мат Карол (Брайън д‘Арси Джеймс) започват да дълбаят все по-навътре в темата.

Премиерата: 19 февруари (България)

"Лоло" ("Lolo")

Актьорите: Дани Буун, Кристоф Вандервелде, Жорж Корафас, Карин Виар, Венсан Лакост, Жюли Делпи

Режисьорът:  Жюли Делпи

Сюжетът: По време на ваканцията си в Южна Франция, неспокойната парижанка Виолет и най-добрата й приятелка Ариан са обсебени от нуждата от любов и секс, докато не спират да се присмиват по темата. Когато Виолет среща непохватния провинциалист Жан-Рене, тя първоначално страни от него. Но на естествения му чар се устоява трудно. „Писнало ми е от нафукани парижани, които ми завъртат главата”, си дава сметка Виолет. И двамата се събират. Но когато Жан-Рене се мести в Париж заради нея, нещата се усложняват.

20-годишният син на Виолет – Лоло, е свикнал да е единственият мъж в живота на майка си. Той предприема ефикасна кампания срещу Жан-Рене, правейки непрестанни номера на любовника на майка си. Както подобава за филм на такава изтънчена французойка, Лоло залага на женската гледна точка към любовта, пиперливия диалог и неподражаемото умение да преминава от романтична комедия в съсипващо смешен фарс.

Премиерата: 19 февруари (България)

 

"Сава - сърцето на война" ("Savva. Heart of the Warrior")

Актьорите: анимация

Режисьорът: Максим Фадеев

Сюжетът: В далечно селце в гората местните жители отдавна са забравили, какво е това опасност. Сава е добродушен малчуган, който живее там с майка си - той дори не се замисля за това, какво има зад гората.

Неочаквано обаче, животът на селото се преобръща, когато бива нападнато от злобни маймуноподобни същества. Всички жители са пленени и само Сава успява да избяга. Той обещава на майка си, че ще спаси нея и своя народ от чудовищата.

Оказал се сам в планината, Сава се запознава с вълка Анга и с две забавни създания - розовото зверче Пусик и с Полубарон Фафъл. Сава и новите му приятели се отправят на пътешествие, където ги очакват много опасни, но интересни приключения - ще преодолеят много препятствия, ще узнаят страшни тайни, ще влязат в битка с войската на маймуните под водачеството на жестоката им и коварна кралица, триглавата Мама ЖоЗи.

Премиерата: 19 февруари (България)

"Барби: Специален отряд" ("Barbie: Spy Squad")

Актьорите: анимация

Режисьорът: Конрад Хелтън

Сюжетът: Новата анимация Барби: Специален отряд е вторият филм на голям екран от поредицата за куклата и нейните приятелки.

Красивата Барби и нейните приятелки са три изключително талантливи гимнастички. Те печелят състезание след състезание и използват всяка свободна минута за заслужен отдих. И когато в един слънчев ден се качват на хълма на надписа Холивуд за спокоен пикник, животът им се променя напълно. Трите грациозни красавици стават част от елитен екип тайни агенти, предвождан от леля Зоуи, която всички мислят за обикновена старица, която обича да плете и да гледа телевизия. За да се преборят с един от най-ловките престъпници, те ще се въоръжат с прелестни рокли, сладки домашни любимци и много бижута. Всичко това обаче е част от тяхната екипировка и всяка вещ има скрити оръжия, а животните са роботи, които се борят с лошите наравно с хората.

Премиерата: 19 февруари (Бългрария)

More from View Sofia

Любовта, каквато е: "Сцени от един семеен живот”, адаптиран по Бергман, от днес в HBO GO

Movies & TV преди 2 години

"Сцени от един семеен живот“, най-новият оригинален сериал на HBO, e с премиера днес, като първи епизод вече е наличен за стрийминг в платформата HBO GO. Телевизионната премиера е тази вечер от 21:00 часа по HBO. Сериалът в пет части, модерна адаптация на класическия шведски сериал на Ингмар Бергман от 1973-та година, е по сценарий и режисура на Хагай Леви (работил по "Психотерапия“, "Наши момчета“, "Аферата“ на HBO). Главните роли са поверени на Оскар Айзък ("Дръзки“ на HBO) и Джесика Частейн (номинирана за Оскар за "Враг номер едно“).  

More Movies & TV