Следва

Дъщерята на канибала

Парти вибрации този уикенд

Техното е чиста енергия! Раздавай се на 100%, за да накараш хората да се чувстват добре…

Culture преди 15 години

Само седмица след като Ялта беше разтърсена от диско легендата Джими Съмървил, този уикенд посетителите в култовото столично заведения ще усетят парти вибрациите на други световни и български клубни величия.

В петък (3-ти април) зад пулта в Ялта ще застане ветеранът в миксирането на електро-джаз, амбиент и дъб - Florian Seyberth – половинката на германското дуо “Boozoo Bajou”. Неговото гостуване ще постави началото на серията TEREN MJ Parties. DJ-ят с музикално образование ще поднесе на българските фенове както абсолютните хитове в близо 11–годишната кариера на групата - „Night Over Manaus”, “Killer”, “Under my Sensei”, „Divers” и др., така и премиерни парчета от новия албум на Boozoo Bajou - “Grains”. И след като самият той избра да си партнира с DJ Andrei и DJ Elena от Cotton records, партито със сигурност ще е наситено с разнообразни музикални стилове, силна мелодичнoст и неочаквани емоции. Съботната вечер (4-ти април) в Ялта обещава да донесе морското настроение в столицата с традиционното FLY Party.

Всеки посетил на Beach Bar Fly в Слънчев бряг, задължително е заразен от уникалния стил на двама от най-бързо развиващите се Dj и продуценти в България - 5prite (Иван Николов) и Vlado (Владимир Байлов). Те започват съвместната си работа само преди година, но вече са резиденти в 4 клуба: Fly, Silicon, Barcode и Base. Повлияни от класическия фънки саунд, примесен с модерни електро елементи, двамата притежават уникален стил, като още дебютният им релийз , Grind Into EP, е забелязан и включен в сетовете на едни от най-известните български и чужди Djs. След добрите отзиви следва и ремиксаторският им дебют на "Deeper Imagination" в оригинал на изключително талантливия млад аржентински продуцент Javier Fernandez.

Парчето им "Вarcode" е включено в първата компилация на Seaburn Records   "Best Bg Export Compilation" vol.1, като още в първия ден от издаването си достига второто място в топ 100 на Прогресив Бестселърите във втория по големина електронен магазин JunoDownload и се задържа в челото на класацията в продължение на 2 месеца.

Билети за двете партита в Ялта през този уикенд могат да бъдат закупени в мрежите на Еventim и Ticketstream, като и на Белия бар в Ялта.

 
 Петък

3 Април

Топ ди джеите MARCO BAILEY и VALENTINO KANZYANI атакуват клуб Ескейп с фънки текхаус и модерен минимал саунд през Април.

Kлуб Ескейп безапелационно си извоюва водещо място в нощния живот на София с над 2500 посетители, минали през прага на Ангeл Кънчев, само за последните 10 дни. След италианския феномен Аndrea Roma и космическата буря Paco Maroto, истинска революция (и то в понеделник вечер) предизвика и хип-хоп легендата DJ Premier. Вчера столичния топ клуб посрещна краля на ъндърграунд хип-хопа с рядко срещано напоследък явление - тротоара на Ангел Кънчев 1 беше залят от рано от дълга опашка от фенове чакащи да чуят идола си на живо – Primo едно от най-големите имена на East Coast. Дълга се очертава да е опашката и на 3 април, когато мястото зад пулта в Ескейп ще превземе един истински техно гигант.

Слeд култовите вечери с Marco Carola, Umek и Аdam Beyer нашумелият елитен дансинг в София ще бъде изпитан и от ди джей номер 1 на Белгия – Marco Bailey.

Обрисуваният с татуси на китайски дракони по цялото тяло техно loco нашумя в България с разтърсващия си сет на 3 грамофона на летния фестивал на Mетрополис в Созопол през 2000-та, а последната му изява на родна земя беше на Стриийт парада пред пилоните на НДК преди 3 години. Истински гений зад пулта вече повече от 15 години, страстен продуцент и ремиксър, глава на собствените си лейбъли MB Elektronic и Pornographic (партньор му е не друг, а най-добрият техно ди джей на Ибиса за миналата година - Cristian Varela) наскоро издаде еклектичният си албум E=MB² с дългогодишния си студиен партньор Tom Hades.
 

Marco Bailey сякаш няма спирачки.
"Техното е чиста енергия! Раздавай се на 100%, за да накараш хората да се чувстват добре…и ще получиш нужното уважение" - това е мотото, което следва до днес техно легендата не показваща и най-малкият признак за забавяне на темпото от последното десетилетие.

Партито на 3 април ше бъде подкрепено от българският тандем Смърфа и Мис Лидия, а билети за вечерта могат да бъдат закупени на промоционална цена от 20 лв. в мрежите на Ticketstream и Eventim в цялата страна.

Клуб Ескейп е пуснал в продажба и датата 17 април, когато в Ескейп се завръща представилият се блестящо на откриването на клуба миналата есен топ словенски ди джей Valentino Kanzyani. И докато родният техно фен – без значение дали вярва в старото или новото течение на жанра, гласи априлският си бюджет за фонда "и аз съм човек" напук на световната криза…

Събота

4.Април

ASTRAL PROJECTION е израелска електронна формация, която се налага като един от най-успешните сайкъделик транс проекти в света за последните 15 години.

Началото на тяхната кариера е поставено през 1989г., когато Ави Нисим и Лиор Перлмутер създават формацията "SFX". Година по-късно излиза първият хит сингъл "Monstermama", издаден от белгийския лейбъл ”Music Man”. Сингълът се приема много позитивно от публиката и се превръща в едни от най-силните клубни хитове за времето си. Скоро след това Лиор заминава за Ню Йорк и основава собствен лейбъл – „X-Rave Records”. Групата прекарва известно време в Америка, но през 1994г. окончателно се завръща в Израел.

В края на 1993г. Ави и Лиор се срещат с Гай Себаг и Янив Хавив и заедно създават „Outmosphere Records”, през който издават супер успешната компилация "Trust in Trance". Две години по-късно, лейбълът сменя името си на "Trust in Trance", а Ави, Лиор и Янив се събират в една обща формация.

Така през 1995г. е създаден супер успешният проект ASTRAL PROJECTION. Името на групата супер успешно се налага сред ценителите на електронния жанр, а хитовете "Mahadeva", "Kabalah" и "People Can Fly" изстрелват формацията сред най-добрите на световно ниво. През същата година излиза албумът "The Astral Files", но скоро след това Янив напуска формацията. От този момент до днес зад проектът ASTRAL PROJECTION стоят Ави и Лиор, които заедно композират, аранжират и миксират парчетата си.

През 1997г. излиза албумът им "Dancing Galaxy", а две години по-късно - "Another World" и "SFX : The Unreleased Tracks 89-94".

За всички фенове на гоа течението, несъмнено ASTRAL PROJECTION е най-добрата сайкъделик транс формация в света. От няколко години насам групата прави участията си на живо заедно с един от най-добрите израелски барабанисти – Дани Маков, свирил със Сиам, Никмат Хатрактор и др. В момента те работят по
най-новия си албум „Open Society”, който предстои да излезе …..................

БИЛЕТИ
15 лв. – на предварителна продажба
20 лв. – в деня на концерта, до полунощ
25 лв. – след полунощ


Билетите могат да бъдат закупени от:

• БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НДК

• ОНЛАЙН НА АДРЕС WWW.TICKETPRO.BG

• КАСИТЕ НА ТИКЕТПРО БЪЛГАРИЯ И НЕГОВИТЕ ПАРТНЬОРИ

More Culture