Следва

Риана би Мадона!

„СПИСЪКЪТ НА ШИНДЛЕР“ спечели конкурса за римейк на филм в 60 секунди на JAMESON IRISH WHISKEY

Римейк на легендарния филм „Списъкът на Шиндлер“ грабна голямата награда в тазгодишното издание на...

Movies & TV преди 8 години

Римейк на легендарния филм „Списъкът на Шиндлер“ грабна голямата награда в тазгодишното издание на конкурса за римейк на филм в 60 секунди на Jameson Irish Whiskey. Да създаде нова версия на култовата лента на големия Стивън Спилбърг избира Петя Иванова – режисьор на продукцията. Петя е графичен дизайнер, но страстта й към историята, документалното кино и представянето на истински герои и техните съдби е голямото й предизвикателство. Занимава се с режисура от едва няколко месеца, но умението да събере своята история в една минута е свидетелство за скрит талант, който очаква своята реализация.

Българското жури в конкурса трябваше да избере най-добрия римейк от страната ни – филмът, който ще ни представя на финала в Лондон през март 2016. С нелеката задача да селектира българския финалист за пореден път се зае традиционното жури в конкурса в състав: Васил Василев – Зуека, Стефан А. Щерев, Драгомир Симеонов и Стоян Георгиев. Изборът на журито бе оповестен на специална церемония в столичен клуб миналата седмица.

„Петя е успяла да събере цялата история и внушение на филма в една минута по един неповторим начин. Всички акценти са на точното място и посланието достига до нас по един убедителен начин.“ – споделя Васил Василев-Зуека. Един от основните критерии за избор на победител е именно умението да се предаде цялостното усещане и атмосфера на един филм в рамките на 60 секунди. „Търсим майстори на късия кино разказ. Техническите умения се научават, но способността да разкажем всичко в съвсем кратко време е ключов талант и Петя успя да го демонстрира със своята версия на този емблематичен, любим на поколения филм.“ – добавя Драго Симеонов.


Журито с победителката Петя Иванова

Българският победител ще полети към Лондон в края на месец март, където ще се бори на световния финал на Jameson Empire Done in 60 Seconds с финалисти от цял свят в рамките на бляскавата церемония по връчването на кино наградите на списание EMPIRE.

Претъпканата със звезди церемония на Jameson Empire Awards 2015 е един от най-дългоочакваните кино форуми в Англия, събиращ каймака на филмовата индустрия. Наградите EMPIRE на едноименното култово списание се връчват на базата на вот на публиката и често са определяни като едни от най-независимите в индустрията. Сред знаменитостите и тази година се открояват някои от най-големите имена в киното, а безспорно най-очаквана е появата на екипа на „Междузвездни войни 7: Силата се пробужда“. Последният епизод от култовата поредица е с цели 9 номинации в предстоящото издание на церемонията на най-популярното кино списание на планетата.Научете повече за номинираните на empireonline.com.

Българското жури ще има сериозно участие и в избора на големия финалист в Лондон през март 2016 . Тази година всяка страна-участник в конкурса ще има свой представител в международното жури, което ще избере името на победителя в Jameson Empire Done in 60 Seconds 2016.
 

More Movies & TV