Следва

FASHION STARTER: Дизайнери, мечтателки или просто сестри Мълеви

PFW: Lanvin без Албер Елбаз - катастрофа?!

Първата колекция на Lanvin без Албер Елбаз изглежда точно както очаквахме - близко до катастрофално.

All fashion преди 8 години

Първата колекция на Lanvin без Албер Елбаз изглежда точно както очаквахме - близко до катастрофално.  Поставените за отговорници в дизайн процеса - Химена Камали и Лучо Финале, видимо взаимстват от наложената от израелския дизайнер естетика, но въпреки това, незавършеността и пропуските в дрехите са налице. Основната им тема се върти около 80-те с много женствено настроение, съсредоточено предимно в дантела и плисе.
Роклите са обрани и елегантни с не дотам добри кройки, но въпреки това се забелязват и няколко добри попадения - черният лачен тренч, декориран с шифонените къдри; черното смокинг яке с избродирани ревери; дългият блейзър от жакард с кадифени панталони в бургундско и ръжда. Макар и колекцията да е не е изпипана добре, и да не заявява силно присъствие на подиума, дизайнерите нямат особена вина. Финале отговаря за аксесоарите и бижутата, а Камали стартира работа в Lanvin едва седмица преди заминаването на Елбаз. Седмица преди потвърждаването на новината, че именно френската кутюр дизайнерка Бушра заема липсващия пост на креативен директор на къщата, модният свят тръпнеше в очакване дали слухът ще се окаже истина. Ние силно се надявахме Жарар да се хареса с Lanvin, защото нейната минималистична, но много елегантна естетика би се вписала по освежаващ начин в изградената през последните 14 години визия от Елбаз.
 

 

More All fashion

От нас свободата, от тях - творчеството: The Trackers за View Sofia Fashion Series

All fashion преди 1 ден

Влюбени един в друг и влюбени в модата, те са най-готиното явлениe на модната и арт сцена у нас в последната година. The Trackers бяха първият избор на екипа на View Sofia, когато се запитахме кого искаме да поканим като гост и лектор на старта на View Sofia Fashion Series - поредицата ексклузивни събития очи в очи на експертната модна общност в България. На тяхното "с удоволствие", възкликнахме: "за нас повече", връчихме им новото бижу Huawei Pura 70, и от симбиозата на три сериозни величини се получи прекрасен, смел и супер креативен резултат. 

Roberto Cavalli Resort 2025

All fashion преди 1 ден

Круизната колекция на Roberto Cavalli съдържа всичко, заради което обичаме марката и нейния настоящ креативен директор Фаусто Пулизи, който между другото през есенно-зимния сезон демонстрира неприсъща за модна къща скромност. Тя (скромността) е много деликатно вплетена и в тази негова работа.