Следва

Лени Кравиц идва в България

Ето го официалния плакат на 69-ия Фестивал в Кан

Поредният, 69-и Кинофестивал в Кан ще се проведе от 11 до 22 май. Чакаме началото му и разглеждаме току що анонсирания официален постер...

Movies & TV преди 8 години

Поредният, 69-и Кинофестивал в Кан ще се проведе от 11 до 22 май. Чакаме началото му и разглеждаме току що анонсирания официален постер.

Всяка година екипът на Фестивала избира въздействащ и разказващ плакат, достатъчно интересен, за да се чака анонсирането му с внимание и трепет, равни на тези при анонсирането на самата програма. Разбира се, тази година не прави изключение.

Припомняме тук, че миналата година на плаката беше Ингмар Бергман, снимана от Дейвид Сиймур.

Входът на Фестивалния дворец този път ще е украсен с кадър от филма на Жан-Люк Годар "Презрение", който излиза на екран през 1963 година. Лентата, в която Фриц Ланг играе сам себе си, а в главните роли са Бриджит Бардо и Мишел Пиколи, е снимана по мотиви от едноименния роман на Алберто Моравия. По думите на организаторите на фестивала, избраният за плаката епизод с лекота описва цитата от филма: «Киното разкрива пред нас света на нашите желания».

Председател на журито на 69-ия Кинофестивал в Кан е австралийският режисьор Джордж Милър, който заедно с колегите си ще определи победителите.

More Movies & TV