Следва

КОСАТА! И как да я носим тази Есен/Зима 2016

Ето защо трябва да се намажеш с кокосово масло от главата до петите!

Нужно ли е да те убеждаваме, че природата е помислила за всичко...

Hair преди 8 години

Нужно ли е да те убеждаваме, че природата е помислила за всичко?! Кокосовото масло е набеждавано неведнъж за божествен еликсир, който кожата ти обожава.

Е, едва ли си наясно за хилядите приложения на този природен дар.
Но, никога не е късно да минеш на „ти“ с всичките възможности благодати, които можеш да вземеш от кокосовото масло...

Почиства лицето в дълбочина. Използвай го за скраб за лице, като го „подсладиш“ с кафява захар. Черни точки? Чао-чао!

Кокосовото масло може да бъде перфектният дегримьор. Вярваш или не, то премахва дори най-упоритата водоустойчива спирала. Направо вълшебство! Нанеси малко кокосово масло с памучен тампон или с ръце върху лицето си и остави да престои минута-две. След това изплакни с топла вода. Внимавай! Маслото не трябва да влиза в очите ти, защото ще ги раздразни.

Кокосовото масло може да е заместител на дезодоранта. Именно заради антибактериалните свойства на маслото, неприятната миризма от изпотяване ще изчезне. Не, то няма да предотврати самото изпотяване, но ще унищожи бактериите, които карат потта да мирише.

Стимулира растежа на косата и миглите. Медицинските изследвания показват, че ако мажете миглите си редовно с малко кокосово масло, скоро те ще станат по-дълги и плътни.

Използвай го като балсам за устни. То ще ги подхрани, хидратира и ще ги направи меки и блестящи.

Почиствай четките си за грим с кокосово масло. То има силно антибактериално действие. Затова е идеално и за почистване на лицето и изобщо на цялата кожа.

Кокосовото масло е идеално за бръснене. Съставките му предотвратяват възпаленията и раздразненията на кожата. Смеси кокосово масло с масло от ший и олио от жожоба – ефектът е несравним!

Предотврати раздразнението преди и след кола маска. Кокосовото масло е естествен овлажнител и успокоява кожата. Експертите съветват винаги да се доверяваш на екстра върджин маслата, като преди това пробваш малко върху кожата си, ако е от по-чувствителните, за да си сигурна, че няма да предизвикаш алергична реакция.

При по-сериозни проблеми с кожата, кокосовото масло е идеалното лекарство. То е от малкото вълшебници, които могат да регенерират кожата, защото тя го абсорбира лесно заради малката му молекулярна структура. Изписва се дори при екземи или кожни раздразнения и заболявания.

Кокосово масло - шампоан против пърхот. В повечето шампоани има много агресивна химия, която малко или много влияе зле на скалпа ти и затова е много трудно да откриеш кой е подходящият. Пърхотът се причинява от гъбички, наречени „маласезия“. Кокосовото масло има противогъбично действие, което може да се бори с проблема, без да уврежда допълнително скалпа.

Сухата коса – хидратирана! Кокосовото масло попива в дълбочината на косъма и я възстановява. Освен това, споменахме за положителното му действие върху растежа и гъстотата на косата и миглите...

Кокосовото масло избелва зъбите. Да, то прави дори и това! Направи си микс от кокосово масло, сода бикарбонат и паста за зъби и се сдобий с перлена усмивка!

More Hair