Следва

Дали пък да не се обръснем? Малко Джейда Пинкет Смит за вдъхновение

Още бюти брандове преустановяват дейноста си в Русия - без повече ботокс за Путин и какво още

Строгите санкции засегнаха всички сфери на външноикономическата дейност на страната-агресор. Все повече компании обявяват намерението си да спрат сътрудничеството си с руския пазар и бюти индустрията не изостава - сред тях е най-големият производител на ботокс и филъри. Нищо не намекваме, но скоро някой май ще се сбръчка... 

Beauty News преди 2 години

AbbVie

AbbVie е биофармацевтична компания, която произвежда освен лекарства за лечение на сложни заболявания (включително рак), и продукти за естетичната медицина. Всъщност това е най-големият производител на ботокс в Съединените щати. Освен ботокс, компанията притежава марките Juvéderm (едни от най-популярните хиалуронови филъри), Kybella (за липолиза), Latisse (продукт за неинжекционно удължаване на миглите) и др. "Тъй като трагичните събития продължават да се развиват в Украйна, AbbVie спря всичките си естетични продукти в Русия“, се казва в изявлението на компанията. В Русия няма производство. "Ще продължим да следим безопасността на нашите работници в Украйна“, добави компанията, която дари 1 милион долара на организации с нестопанска цел, за да помогне на украинците, засегнати от войната.

Avon, The Body Shop, Aesop

Компанията заяви, че отменя всички свои инвестиции в Русия. Освен това ще бъде спрян износът на продуктите на марката, произведени в страната-агресор. Всички текущи бизнес процеси между Avon Украйна и Avon Русия са преустановени. Avon преведе 200 000 долара на Червения кръст в Украйна. Групата компании на Avon включва още The Body Shop и Aesop; те напълно прекратяват дейността си в Русия и даряват по 100 000 долара на Украйна.

Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive спира вноса в терористичната страна на всички стоки, с изключение на хигиенни продукти.

Procter & Gamble

Концернът обединява масовите марки Head & Shoulders, Pantene, Gillette, Venus, Max Factor, Wella, както и Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Mexx и др. "Значително намаляваме своятс продуктова гама, за да се съсредоточим върху елементите на здравето, хигиената и личната хигиена“, се казва в изявлението на групата. На 15 март компанията повиши цените в Русия с 43% и спря всички нови капиталови инвестиции. Групата помага на работниците при евакуациите, осигурява финансова и логистична подкрепа, "Милионен пакет от пари в брой и продукти на P&G, включително пелени, продукти за женска хигиена и други нужди, достига до семействата на бежанците чрез Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец за помощ в Централна и Източна Европа“.

Victoria's Secret

Козметични продукти на марката, известна с бельото си, домашни дрехи и бански костюми, вече не се предлагат в Русия. Четете още: И Victoria's Secret спира работа в Русия

L'Oreal Group

Групата от компании включва L'Oréal Paris, Garnier, Maybelline New York, Cacharel, Giorgio Armani Parfums and Cosmetics, Lancôme, Vichy, La-Roche-Posay, Redken, Kérastase, NYX и др. Всички те напуснаха руския пазар и също подкрепят Украйна.


L'Oreal затваря магазините си в Русия. Напускат марките Garnier, Maybelline New York, Lancome, Vichy, NYX


Unilever

Dove, Axe, Rexona, както и продуктите Domestos и Cif ще изчезнат от търговските вериги в Русия.

 

More Beauty News