Следва

Б като Библия, Б като Блог: Градска пролет

Trend Report: Котки

Налудничавите обсесии в модата не са ни чужди. Но, признаваме, последната голяма вълна малко ни изненада, а именно котки...

All fashion преди 7 години

Налудничавите обсесии в модата не са ни чужди. Но, признаваме, последната голяма вълна малко ни изненада, а именно котки. И този път обсесията не идва единствено от  Шупет на Карл Лагерфелд, а от повечето големи имена в съвременната мода.

Всичко стартира още с част от pre-fall колекциите 2016(MSGM и Stella McCartney), а последвалият моден месец през февруари категорично затвърди тренда. Почти не можем да посочим бранд, който да не е сложил лика на капризната животинка по пуловер, рокля, чанта или бижу. При http://www.viewsofia.com/article/31428/PFW--Krasotata-na-detailite--Chanel-Esen-Zima-2016 Chanel избора не ни изненадва, всеки е чувал за любовта на Лагерфелд към четириногите приятели, но всичко останало ни кара да се усмихваме и леко да се зачудим откъде води началото си тази стаст. В списъка попадат още Джонатън Андерсон за Марк Джейкъбс, Алесандро Микеле за Gucci, както и Стела МакКартни, която дори наема истински котки за лукбука към pre-fall колекцията си.

Не бива да забравяме и Грейс Кодингтън, която е позната сред широката публика не само с таланта си, но и с огромната си любов към котките. За новия си аромат за Comme des Garçons, легендарната стилистка избира шишенце, вдъхновено от котешки силует, базиран на един от нейните комикси.

А въпросът дали този тренд ще се задържи, или ще отмине за сезон, остава да виси в пространството, като ние лично тайничко се надяваме да изчезне, било то и за кратко.

 

More All fashion