Следва

Поли Генова на сцената на Евровизия 2016

Джаз и музика под звездите. На по чаша вино с Хилда Казасян

Ако всичко е любов, то любовта е джаз. Ситен дъжд се стича по прозорците от външната страна, джаз ги гали от вътрешната. Джаз и невероятният глас на още по-невероятната Хилда Казасян...

Viva 4 U преди 7 години

Ако всичко е любов, то любовта е джаз. Ситен дъжд се стича по прозорците от външната страна, джаз ги гали от вътрешната. Джаз и невероятният глас на още по-невероятната Хилда Казасян. След огромния успех на турнето й Jazz&Me през 2014 тя, заедно с изключителните джаз музиканти Христо Йоцов, Живко Петров, Михаил Йосифов и Димитър Карамфилов, отново стартират концерти в 7 града в България .Ето какво ни разказа за турнето, музиката и вечерите й с чаша вино в ръка...

V.S.:Разбрахме, че стартира новото ти турне, разкажи ни за него?
Х:
 Съвсем естествено се получи всичко, защото преди две години на едно турне мислихме за такова изцяло с джазова музика. И аз бях много щастлива и окрилена от това, че има толкова хора, които обичат тази музика. С които имаме едно светоусещане, въобще. То не е въпрос само на музика. Щом обичаш тази музика, усещаш и много други неща по същия начин. Залите бяха препълнени и това ме направи наистина щастлива. И съвсем естествено си дойде да направим още едно турне.

V.S.:Ще има ли някаква изненада? Какво да очакваме от това турне?
Х: 
Много нови стандарти, върху които Христо Йоцов и Живко Петров са напрaвили страхотен аранжимент. Ще представя най-новата си песен, на която аз самата съм автор на музиката и текста. Нещо, което ми се случва за първи път - да се осмеля да пиша музика. Текстове съм писала много, но музика досега не! И много се надявам да се приеме добре, защото много си я харесвам. Една елегантна музика, поднесена от фантастични музиканти, в рамките на час и половина, се надявам да може да ни откъсне от ежедневието.

V.S.: Първата ти авторска изцяло твоя песен, как се случи?
Х:
 До момента, поради големия респект, който имам към музикантите, с които работя, не съм си помисляла да пробвам. Бях решила вместо да говоря да напарвя една музикална покана към слушателите във връзка с турнето. И докато мислех по въпроса, парчето просто изплува в ума ми в девет и половина сутринта :)!

V.S.:Предстои ли нещо ново след това турне?
Х:
 Едно лятно клубно турне сме замислили. На морето. Мисля, че ще е получи една страхотна лятна фиеста. Умирам си за морето и вярвам, че там ще е фантастично. И най-отговорното нещо, което подготвям след това, е един много голям концерт в НДК, посветен на моя баща.

V.S.:Как започва един твой ден?
Х:
 С едно много бавно и почти едночасово преминаване от света на сънищата към реалния свят. В който обичам да съм си самичка и да си направя кафе, докато премине този преходен момент.

V.S.: А как завършва?
Х:
Най- много обичам когато нямам концерти и турнета да прекарвам вечерите у дома с чаша вино, на диванчето пред телевизора.

V.S.: Имаш ли си някакви ритуали, за да пазиш гласа си?
Х.:
Ами опитвам се ден преди концерта да не говоря много и да го пазя. Но обикновено не ми се получава много. Както и този път, тъй като пристигнахме с Ани, моята мениджърка, и Живко Петров ден по-рано в Пловдив, където ни заварваш сега и разговорите, разбира се, не бяха изключени.

V.S.: Сценичната треска овладява ли се с опита или си остава завинаги?
Х:
Не знам дали е сценична треска или трепет, но я има. Понякога много зависи от състоянието, в което се намираш самият ти.

V.S.:А има ли нещо, което да те успокоява тогава, когато тази сценична треска се появи?
Х:
Мен ме успокоява връзката, която имаме с тези музиканти. Които освен изумителни музиканти са и близки мои приятели. До последния момент сме заедно в гримьорната, смеем се, разказваме си истории и тази атмосфера, която успяваме да си създадем, ми действа най-успокояващо.

V.S.: Имате ли някои споделени моменти, с тези музиканти, които си спомняш с усмивка?
Х:
Да, имаме много такива. В момента се сещам за един концерт. С Живко Петров имаме този проблем, че лесно се разсмиваме взаимно когато се погледнем. На този концерт той засвирва интродукцията, очаква да се включа там където трябва, за да пея, поглежда ме, а аз се смея в този момент. Втори път започва интродукцията, на мен отново ми е смешно. Цялата история се повтаря три пъти и той си продължи сам пиесата, която трябваше да изпълним заедно. Но най-важното е, че тези случаи са весели.

V.S.: Когато си на сцената, какво се случва?
Х:
Различно е, понякога когато изляза и забелязвам нечии очи, които ме грабват с излъчването си и имам нужда да пея на тези очи конкретно. Понякога се затварям в себе си и все едно съм сама там. Всеки път зависи от хората и от това как се чувствам.

V.S.: Най-хубавият концерт?
Х:
И предстои и се е случвал. В миналото турне имаше няколко концерта, които като енергия и усещане бяха много силни. Но все пак е много важно да не спираш да изживяваш нещата така силно.

V.S.: Много благодарим. Желаем успех на турнето и нека тук има поне един, който да е “най-добрият”!
Х:
Нека да е тази вечер, с него да стартираме!

P.S - Хванахме Хилда минути преди прекрасния й концерт вчера, 11.05., в Стара Загора.

Най–висока средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа от януари до септември 2017 г. и Speedtest награда за мобилна мрежа за първите шест месеца на 2017 г. Резултатите се основават на анализ, проведен от Ооkla чрез Speedtest. За повече информация: www.vivacom.bg.

More Viva 4 U