Следва

Поли Генова на финала на Евровизия 2016

Петте любими парчета на Ража

Няма как да не си чувал името на Ража, което дълго дрънчи в главата като ударена струна на китара, а ако си фен на клубната сцена е невъзможно поне веднъж да не си я слушал. 

Music преди 7 години

Няма как да не си чувал името на Ража, което дълго дрънчи в главата като ударена струна на китара, а ако си фен на клубната сцена е невъзможно поне веднъж да не си я слушал. Ража е гласът зад Dead Man’s Hat ( както тя се шегува: „На умрелия шапката“).

Днес я хващаме на къс пас, но не, за да ни изсвири нещо, а да сподели любимите си песни.

V.S. Песента, която те пренася на любимото ти място?

Р. Edward Sharpe and the Magnetic Zeros - Faya Wata. Пренася ме директно на северното ни Черноморие. Много ми е сентиментален целият албум, едно лято го слушах постоянно. Може би съжалявам най-много за това, че не отидох на концерта им с брат ми и една голяма компания с ван. Бандата не е в същия формат вече и не звучат по същия начин.

V.S. Песента, която винаги си искала да си написала ти?

Р. Rhye - The Fall, заради силната емоция която води до настръхване при всяко слушане. Интересното е , че и този албум го слушах много, и през цялото време си мислих, че пее жена, а всъщност пее мъж. Албума се казва Woman и е един от любимите ми.

V.S. Песента, която описва приятелите ти?

Р. The Doors - Alabama Song :)! Самата песен говори достатъчно, само че в случая Алабама е София.

V.S. Песента, която си изтъркала от слушане?

Р. Papooz - Ann Wants to Dance - приятно, леко, лятно, с любим видео клип сниман от SOKO. Всъщност така го намерих, от страницата на Soko, понеже я следя. Така и снимахме нашия клип на After Midnight, вдъхновени от стила й на снимане с VHS камера.

V.S. Песента, която описва любимия човек?

Р. The Beach Boys - God Only Knows, пуснете си я на любимите си хора, или по- добре я изпейте. Скоро гледах филма Love & Mercy, разказва за живота на Bryan Wilson, вокалиста на бандата. Така се влюбих отново в тази песен, оставя вкус на любов в душата за вечни времена.

Ако искате да чуете и нея самата, тази вечер ще свири акустично в София, в Арт Клуба.

 

More Music