Следва

В името на красивата коса

Питай ме, питай ме - Проблемът тъмни кръгове около очите

Магдалена Иванова сподели преди време на редкационния ни мейл [email protected] за своя проблем...

Beauty преди 15 години

Магдалена Иванова сподели преди време на редкационния ни мейл [email protected] за своя проблем тъмни кръгове около очите. Заехме се да потърсим идеалния за типа кожа продукт, и получихме професионалния съвет на една от най-големите козметични компании в света Estee Lauder:


Здравейте!

Пиша Ви с молба за козметичен съвет. Вярвам, че проблемът ми е споделен от много активни градски дами. Тъмни кръгове около очите.
Недоспиване, стрес, гени са част от причините за изморения вид на очите ми.
Бих искала добър продукт, който да успокои околоочието ми и да оздрави контура.

Благодаря предварително,

Магдалена Иванова, 27г., София

Oтговор на въпроса от Иванка Иванова – Експерт Продажби Estee Lauder

Здравейте Магдалена,

Казват че лъчезарният израз на очите придава на лицето съвършена красота. Основната грижа за очите трябва да е под девиза: Да предпазиш е по- добре, отколкото да лекуваш. Очите, като най-изразителен сетивен орган се нуждаят от специфични грижи. Преумората от продължителна съсредоточена работа, особено при лошо осветление, интензивните слънчеви лъчи, праха и замърсяването, стреса в нашето ежедневие, недоспиването, никотина, кофеина, нашето настроение, рефлектират върху вида на околоочния контур. Полагайте грижи за околоочния контур ежедневно, съобразно специалните нужди на тънката деликатна кожа в тази област.

Ето и моето предложение за справяне с умората , тъмните кръгове, раздразненията в околочния кобтур:
Advanced Night Repair Eye Recovery Complex на Estee Lauder е специално създаден за деликатната зона около очите. Този нежен серум гел помага и предпазва естествените защитни сили на кожата и подсилва естествената имунно-защитната система на кожата около очите, трансформирайки я от грижа във възстановяване.

Advanced Night Repair Eye Recovery Complex - изключително комфортен серум-гел, който дава едно свежо, светло и обичано от кожата чувство, изглажда и прави деликатната кожа около очите като коприна. Поставян сутрин и вечер, той дава един добре отпочинал вид на очния кунтур. Линиите сякаш изчезват, влагата е в изобилие и раздразнения са забравени отдавна. Точно това, което очите ви са търсили.

Истината за същността на нещата, е че кожата не обича да старее повече, отколкото хората. Тя прави всичко, което може, за да се бори със стареенето. Тя атакува организмите, които могат да причинят вреда. Работи усилено, за да се обновява и да произвежда протеини. Но понякога, когато вредата е прекалено голяма и клетъчната енергия е изчерпана, кожата става по-малко прецизна в собствената си защита. Когато кожата загуби собствените си способноси да се защитава, тя става по-податлива на увреждане и по-податлива на стареене.

За да се справи кожата с увреждането е необходимо да се реактивира имунозащитната система. Това вече е възможно, благодарение на екстракта Бифидус, който се съдържа в Advanced Night Repair Eye Recovery Complex смятан за стимулатор на защитните действия, който реактивира възстановителния процес, като задейства собствената имуно-защитна система на кожата.

Първата линия на защита: бариерно възстановяване
Кожата около очите е тънка и чувствителна. Оросявана от плътна мрежа от капиляри и кръвоносни съдове, разположени много близо до повърхността, тя реагира с прилив на кръв, дори и при най-малки раздразнения. Дори присвиването на очите може да индуцира механически стрес на кожата около очите. За да започне ефективно възстановяване, е особено важно да се подсили горния слой на кожата, Stratum Corneum, буферът между зоната около очите и дразнителите.

Advanced Night Repair Eye Recovery Complex възобновява бариерата на Stratum Corneum чрез възстановителния комплекс от екстракт от Бяла Бреза и Холестерол Сулфат. Ден след ден кожата става по-силна, по-плътна, и по- способна да се защитава сама срещу увреждането от околната среда. И вече, с ограничено въздействие от страна на външние дразнители.

Втората линия на защита: по-доброто овлажняване
Преустрояването на бариерата на кожата и реактивирането на имуно-защитната система на кожата,прави по ефективно възстановяването на зоната около очите. Подобряването на бариерата,помага на кожата да задържа повече влага по-дълго. Advanced Night Repair Eye Recovery Complex дава здравина на запазващата влагата бариера с моментално и продължително овлажняване чрез високо ниво на Sodium Hyaluronate, магнитът, който дава моментален взрив от влага във кожата. Резултатът? Моментално и 24 часово интензивно овлажняване, което помага да се намалят видимо сухите линии.

Третата линия на защита: финно настройване (подпухналост и тъмни кръгове)
Възстановяването на бариерния слой на кожата е забележителна стратегия за нейната самозащита. Предпазването от увреждане и разрушаване е много важно. Advanced Night Repair Eye Recovery Complex съдържа толкова много функционалностимулиращи екстракти. Ексрактът от китайска гъба, със силно противо-раздразнителен ефект, комбинирано с екстракт от Алое, който предпазва зоната около очите от раздразнение, което може до предизвика допълнително подпухване.

Комплекс от растителни екстракти и пшеничен зародиш увличават дренажността и подсилват кожата, така че да намалява натрупването на венозна кръв, отговорна за тъмните кръгове и подмагайки по този начин да се освети зоната около очите. Estee Lauder изготвя антиоксидантната микстура съдържаща екстракт от капина, омайниче, грозде в комбинация с витамин Е, които предпазват кожата от вредители и оксиданти.

Освен хидратиращата грижа за околочния контур бих Ви посъветвала да изпозвате и грим. С подходяща сянка и спирала ще подчертаете предимствата и ще придадете изразителност на погледа, докато с коректора ще скриете следите от пролетната умора умора. Ето и моето предложение:

Спирала: TURBOLASH ALL-EFFECTS MOTION MASCARA - Новата революционна вибрираща спирала осигурява максимален обем, дължина, разделяне, дефиниране и извиване - Всички ефекти в едно! - 74 лв.

Сенки за очи: Новите лимитирани Signature Eyeshadow Duo in Indigо - 56 лв
Новите лимитирани Signature Eyeshadow Duo in Aubergine - 56 лв
Коректор : Ideal Lighth Brush - On Illuminator – 49 лв.

More from View Sofia

More Beauty