Следва

Дискусия и представяне на проекта „Мултиполис – образите на града”

Четиво в четвъртък: Отблизо с Фаусто Брици, автор на "Ожених се за веганка"

Миналата седмица ви запознахме със забавния стил на Фаусто Брици...

Books преди 7 години

Миналата седмица ви запознахме със забавния стил на Фаусто Брици и неговата истинска история, разказана в новата книга на издателство “Гурме“ - „Ожених се за веганка“.

Сега ще ви зарадваме и с кратко интервю с автора на книгата

V.S. Как се роди идеята за книгата?
Ф.Б.: В последните години установих, че когато се събираме на вечеря с приятели, вече не ги интересуват забавни случки от средите на киното – много по-интересно им е как се справяме със смесения си брак на веганка с всеяден.Така започнах да записвам разни историйки, като всичко е плод на мъчението, което изтърпях през последните години.

V.S. Всяка любов тръгва от една първа среща. При вас как се получи?
Ф.Б.: Много зле. Не знаех, Че Клаудия е веганка, и я заведох в ресторант, който е царството на месните деликатеси! Не хапна нищо и ми поднесе новината по средата на вечерята. Обаче все пак отчитам тази среща като половин победа, защото в края на вечерта ми каза: „Много те харесвам.“ Което погали ухото ми. Но тя добави: „Жалко, че скоро ще умреш“, имаше предвид заради начина ми на хранене.

V.S. Позволявате ли си все пак някое бягство от здравословната храна на жена ви, която е и семеен режим?
Ф.Б.: Разбира се. Когато съм на гости, когато пътувам или когато тя отсъства по работа. Обаче като се върне, е като хрътка: проверява хладилника и веднага разбира, ако там е имало за кратко някаква храна, която не е трябвало да купувам. Все едно се намирам в някоя серия на „От местопрестъплението“. И следвам едно правило: да си признавам
изневерите, иначе побеснява. Така че по-добре открито да си призная: „Клаудия, днес ти изневерих с една ципура“.

V.S. И тогава какво се случва?
Ф.Б.: Настъпва така нареченият изкупителен период. Например следващата седмица отивам да снимам реклама в Милано. Когато се върна в Рим, ще ме чака ябълков режим. Подчинявам се от любов, но и защото оценявам полезността на всичко това: все едно съм се оженил за пазач на здравето ми. Е, понякога очаквам с нетърпение да отида на работа, там поне командвам аз, а вкъщи съм постоянно в шах. Случва се и да се разбунтувам и да се скараме. Но смея да кажа, че бракът ни върви с издути платна.

Потвърждава го раждането на дъщеричката им Пенелопе Нина. Засега майка й твърди, че най-вероятно ще дава на малката веганка да яде яйца, но само от щастливи кокошки.

„Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици е в продажба в книжарниците и онлайн: http://www.vintageclub.bg/product/ozhenih-veganka-fausto-britsi-1297

More Books