Следва

13 от най-големите звезди в Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2016

Срещаме Стефан Карчев отново на...

Срещали сме ви със Стефан и в Sofia Free Style и тук, но ще се срещнем с него и на ONE DESIGN WEEK...

People of art преди 7 години

Срещали сме ви със Стефан и в Sofia Free Style и тук, но ще се срещнем с него и на ONE DESIGN WEEK. Събитието ще се проведе на 18 юни в Пловдив, като част от закриващото парти на фестивала, в клуб Void, ул "Атанас Самоковеца" 2.
Стефан Карчев завършва Моден Дизайн в Кралската Академия по Изящни Изкуства/ Антверпен. Дипломната му колекция е вдъхновена от фолклора, който примесва с активно спортно облекло и фрагменти от напълно различни източници.Налице в колекцията са много традиционни елементи, но преработени и изопачени според личната му естетика. Неочаквани детайли изникват, за да напомнят по индиректен начин за фолклорната нишка. Те постигат това чрез тяхната локация, шарка и форма във силуета. Обекти от ежедневието оказват влияние върху дизайна чрез своята функция или визуално възприятие.

Удобството и функционалността се превръщат в естетика, само когато изгубят своята цел и биват поставени в различен контекст.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра