Следва

Синът на Чарли Чаплин и още над 20 световни съвременни артисти се включват във фестивала 180 градуса в София

Румънската звезда Lariss: "Съвсем скоро ще пусна следващата бомба"

Larisa Borza, позната като Lariss, е родена ... 

People of art преди 7 години

Larisa Borza, позната като Lariss, е родена в румънския град Яш, известен като „градът на поезията“. Впоследствие се премества в Букурещ, където следва в Националния Музикален Университет. Преди да се роди хитът „Dale papi“, тъмнокосата чаровница се увлича по различни музикални експерименти, включващи джаз, поп, реге, както и R&B. Последното парче на 27-годишната румънка, „Droppin da Bomb“, има повече от 10 000 000 гледания в YouTube, и то за по-малко от 4 месеца.

Успяхме да уловим Lariss на родна земя, малко преди да се качи на сцената на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2016 в Бургас.

V.S.: Lariss, това е вторият концерт на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour, в който взимаш участие – първо беше гост в Русе, а сега и в Бургас. Какво е усещането да си на сцената пред повече от 25 000 души?

L: Усещането е страхотно, точно както беше и първият път. След концерта се чувствах заредена, а с публиката обменихме толкова много енергия. Винаги е чудесно да виждаш как публиката пее заедно с теб от първата до последната минута. Искам да благодаря на Coca-Cola и The Voice за това специално изживяване.



V.S.: Родена си в “града на поезията”. Поетична душа ли си?

L: Да, смятам, че съм.

V.S.: Как успяваш да смесиш стилове като джаз, соул, поп, реге, традиционна музика и R&B?

L:
Не насилвам нещата. Слушам всички тези стилове още от малко момиче и при мен нещата просто се получават по естествен път.

V.S.: В последните години от Румъния излизат много добри изпълнители и хитове. На какво се дължи това според теб?

L: В Румъния имаме много талантливи изпълнители от различни музикални компании, които знаят много добре как да работят с нашите родни артисти, както и с различни студиа, не само в Румъния, но и в други страни. Все повече артисти търсят различно и уникално звучене, защото това е ключово за финалния продукт, който се представя пред публиката. Дори вокалните умения на артиста не са от такава важност, има толкова много неща, които трябва да са налицè, за да се получи качествен финален продукт – гласови данни и умения, мелодия, подходящия подход, добрия имидж на изпълнителя и много други.

V.S.: Твоите идоли са?

L:
Риана

V.S.: Сова или чучулига си?

L:
Дневна сова! Fusion Baby. :)

V.S.: Два хита един след друг. Има ли формула за успех?

L: Слушам много внимателно отново и отново песента. Преди да пуснем за излъчване парчето, преслушвам внимателно целия запис, обръщам внимание на всички детайли и само когато съм абсолютно сигурна, че всяка нота и звук са точно така, както аз искам да бъдат, одобрявам излъчването на сингъла. Така че, може би е моята визия за нещата, както и на моя продуцент.

V.S.: Как си представяш стила ти след десет години?

L:
Представям стила си много комплексен, но и много изчистен в същото време - силен звук и музика, която съм сигурна, че ще показва моите усещания, моите вибрации и ще олицетворява нещата, които ми се случват в живота.

V.S.: Къде искаш да пееш?


L: Мечтата на живота ми е да пътувам. Да се запознавам с нови хора, култури и места. Така че искам да пея навсякъде по света.

V.S.: Изпълнител, с когото искаш да работиш съвместно?

L: Troyboi е много добър артист, с удоволствие бих искала да работя с него. Също и Skrillex и Will.I.Am – гениални са.



V.S.: Кажи ни пет твои любими парчета?

L: On my own - Troyboi
Stay - Rihanna
Rae Sremund - No type
This World - Selah Sue
Damian Marley - Road to Zion
Skrillex, Diplo, Flume, има толкова много страхотни изпълнители и талантливи артисти.

V.S.:
Разкажи ни някоя история около твое парче?

L: Започнах да композирам Dale Papi, седнала по турски на възглавниците, работейки от нас. По това време имах студио вкъщи и изведнъж започнах да пея интрото от Dale Papi и в същото време Chorus. Забавлявах се с миксирането на различните бийтове, които правех, запомних ги, и когато мой колега - артист от Националния Музикален Университет в Букурещ хареса идеята ми, започнахме работа в студиото, в което записвам и до сега - Midiots Production.

При Droppin Da Bomb имаше друг много талантлив изпълнител от Demoga Music, който дойде при мен с идея - беше направил извадка на цигулката, която се чува по време на припева и на тези национални мотиви. Харесах идеята и естествено започнахме да пишем текста и така го направихме заедно - аз, Shift, Achi Petre и Adelina Ira в Midiots Music Production – студиото, с което работя.

V.S.: Поздравления за успеха на Droppin Da Bomb? Готова ли си да избухнеш с нов хит?


L: Съвсем скоро ще пусна следващата бомба.

V.S.: Имаш хиляди фенове. Как се справяш със славата?

L: Нямам усещането, че трябва да се справям с каквото и да е. Просто работя върху моите неща и се нося по течението на тази индустрия.

V.S.: Изглеждаш феноменално. Издай ни някои от твоите тайни за красота?

L: Преди няколко години започнах да пия вода с лимон рано сутрин. Чак след това започвах деня си с кафе и закуска. Продължавам да го правя и сега. Обичам да спортувам - правя го, за да съм здрава, да се чувствам добре и в добро разположение на духа. Всеки трябва да намери спорт, който харесва. Спазвам и правилото никога да не изпитвам тежест, след като съм приключила с храненето си. Ако спазвате това правило, стомахът ви се стеснява и просто нямате нужда да ядете повече, отколкото тялото ви се нуждае. Освен това храната в чинията ви трябва да е балансирана цветово. Цветовете са равни на витамини. Трябва да имате 30% гарнитура, 30% месо, 30% зеленчуци, салата - по малко от всичко. И разбира се, 30 минути преди всяко хранене е много полезно да се пие вода.

V.S.: Пожелай нещо на читателите на View Sofia?

L: Грижете се за настроението си! Пожелавам ви всичко най-хубаво!

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра