Следва

Дизайн за вдъхновение: Ключът в баланса вътре в нас и у нас

Сутрин в 7 точно с Александра

Лъчезарна, атлетична, заразяващо позитивна, Александра е при нас от ранна сутрин, за да проследим един неин ден...

All About Life преди 7 години

Лъчезарна, атлетична, заразяващо позитивна, Александра е при нас от ранна сутрин, за да проследим един неин ден, да видим как съчетава различните занимания и въпреки това, поддържа тази фигура. Питаме какво я амбицира и какво я тласка напред, каква е цената на успеха и лесна ли е за плащане. След като лично я придружихме на една тренировка и разпитахме какво я вдъхновява, решихме да разберем малко повече за нея. Вече знаем, че е модел, от скоро телевизонна водеща, настояща студентка, бивш талисман на баскетболния ни отбор, любопитни сме да разберем още.

V.S. Здравей, Алекс, представи ни се?
А: Аз съм Александра Богданска, обичам живота, работя като модел, студентка съм и отскоро съм телевизионен репортер.

V.S. Как се случи това?

А: От телевизия 359 са ме забелязали в няколко интервюта, че говоря открито и не се притеснявам от камерата и са си казали: “Това е нашето момиче.” Предложиха ми и така започнах. За мен е много интересно това ново предизвикателство, изкарва ме от зоната ми на комфорт и ме предизвиква да се усъвършенствам.

V.S. Кое е най-голямото предизвикателство в тази работа ?
А: Контактът с хората, това, че не ги познаваш и не знаеш какво можеш да очакваш като отговор от тяхна страна или реакция. Трябва да си доста гъвкав за целта. Но това, което правя ми харесва, наистина ме зарежда и ме кара да се чувствам щастлива.





V.S. Опиши ни една твоя сутрин как преминава?
А: Ставам много рано, винаги. Задължително пия чаша хладка вода, която съм си оставила от вечерта на нощното шкафче, за да се събуди метаболизма, за да се раздвижи тялото. Следва кафе и кръстословица. Кръстословицата винаги ми помага да събудя мозъка си. Така че когато и тялото и умът ми са будни, аз съм готова да посрещна деня.

V.S. Каква е перфектната закуска?
А: Винаги си спомням нещо, което моята баба ми казваше като дете: “Закуската изяж сам, обядът сподели с приятел, а пък вечерята я дай на врага си.” И аз оттогава си карам така. Закуската ми е най-силното ядене. Моята закуска е домашно кисело мляко с мюсли или семена, плод и мед, понеже обожавам мед.

V.S. След това какво следва?
А: Ако имам време, правя кардио или лек стречинг и отивам на снимачната площадка. Понякога съм много заета и ми се случва да имам по осем-девет фотосесии на седмица, тоест имам повече от една на ден. И ми е невъзможно физически да си спазя всички ритуали.

V.S. Какво се случва, когато работният ти ден приключи?
А: До пет-шест съм заета, след това тренирам с ластиците, задължително. Обичам да си лягам рано, понеже не мога да спя до късно. Аз винаги ставам много рано.








V.S. Как изглежда твоя ден-мечта?
А: Да се събудя с кръстословица и кафе, да тренирам два пъти в деня, но не винаги се получава. Но съм щастлива, понеже да съм заета е едно от най-добрите лекарства против скуката.

V.S. Ако имаш един ден, в който можеш да правиш абсолютно каквото поискаш, как би го прекарала?
А: Може би бих се върнала назад във времето, в Ренесанса. И просто бих искала да го прекарам като наблюдател. Този етап от историята ми е много интрересен, всички тези тоалети. И така, бих прекарала един ден с машина на времето.

V.S. Режимът сменя ли се малко, когато си на почивка?
А: Не, просто се сменя мястото. Тренировките си остават, здравословното хранене също. Просто се зареждам от новото място в положителна енергия. Това се променя за мен. И наистина няма никакви граници, ако имаш желание можеш да постигнеш всичко, навсякъде.








V.S. А как започна всичко?
А: Всичко започна когато спечелих конкурса “Мис Национален отбор - баскетбол” и се превърнах в официалния талисмат на отбора. По това време имахме много изяви, аз пътувах навсякъде с тях и станах по-уверена в комуникацията си с хората. Това беше моя старт.

V.S. Как съчетаваш моделството с телевизията?
А: Много трудно, понякога започвам да липсвам на семейството ми, тъй като не ми остава много време да се прибирам и да ги виждам. Това е единственият недостатък, който имам в заниманията си в момента.

V.S. Кое е най-интересното и запомнящо се нещо, което ти се е случвало до момента в професионален план?
А: Имах възможността да партнирам на Мел Гибсън в една сцена от "Непобедимите 3", когато течаха снимките в България. И се оказа, че той е един изключителен джентълмен. И си пожелавам да имам още такива филмови изяви. Не се държи горделиво и арогантно като българските звезди. Беше много приятно.

V.S. Каква е разликата в професионален план между Бълария и чужбина според теб?
А: Разликата е, че в България хората работят основно с личните си контакти по симпатии, в много тесен кръг. В чужнина всички наистина са равни, там има значение какво наистина можеш.

V.S. Би ли си пожелала да живееш някъде другаде?
А: Бих си пожелала да пътувам много, да видя целия свят, но не за дълго. Винаги искам да се връщам в България, това място за мен си има своята магия, не може да се опише, то се усеща. Но трябва да пътуваш, за да го оцениш.







More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.