Следва

В ръцете ни се преплитат традиция и модерност

Test Drive: Кажи „Сбогом“ на тъмните кръгове с M.A.C.!

Коректорът обикновено се използва за прикриване на дребни недостатъци по кожата като белези и пъпчици. Да, но сега ние ще ви разкрием един малък трик...

Hair преди 7 години

Коректорът обикновено се използва за прикриване на дребни недостатъци по кожата като белези и пъпчици. Да, но сега ние ще ви разкрием един малък трик. Ако сте твърде стресирани и недоспали винаги си личи по кожата на лицето и най-често в околоочната зона. А както добре знаем, тъмните кръгове са трудни за криене с грим. Рискът на ефект „маска“ е огромен ако се престараем с козметиката. Коректорът, макар и с доста по-плътна текстура, би могъл да бъде верен съюзник.

Кожата трябва да бъде добре хидратирана с крем преди нанасянето на каквато и да е декоративна козметика. След като сме сигурни, че е попил добре, нанасяме с леки потупващи движения от коректора и разнасяме равномерно. Не трябва да има фрапираща разлика между цвета на коректора и вашият естествен.

Доверявам се на Studio Finish Concealer Duo с нюанси NW20/NC25 от M.A.C., като вторият – NC25, се оказва точно това от което имам нужда. Слива се с тона на кожата ми перфектно. Над него нанасям леко свободна пудра, за да предотвратя размазване по-късно през деня.



Продуктите на M.A.C. са добре известни със високото си качество и не ме разочароват – с трайност 12 часа, коректорът ще крие моята малка тайна, точно докато се прибера вкъщи и не сваля сама грима си.

Специално за този коректор впечатленията ми са много добри – текстурата, макар и плътна, е лека, разнася се лесно и по избор – позволява наслояване. Не стои пластмасово, не се набира на гънки и при правилен избор на цвят се слива съвършено с естествения цвят на кожата. Все пак е препоръчително да се сложи малко пудра да го държи и да матира, защото текстурата на коректорите е по-мазна и пигментирана.

Studio Finish Concealer Duo идва в удобна опаковка с магнитно закопчаване за по-голяма сигурност. С много висока пигментация – скрива ефективно с много малко количество и може да се използва дълго време при такива ситуации и други кожни недостатъци. Дълготрайността и добрият вид на грима в края на деня наистина е завидна, вече проверено!


 

More Hair