Следва

The Weeknd x H&M

R.I.P Джеймс Галанос

Джеймс Галанос, калифорнийският моден дизайнер, който е известен с елегантните си, педантично изработени рокли и който е създал две от встъпителните рокли на първата дама Нанси Рейгън, е починал...

All fashion преди 7 години

Джеймс Галанос, калифорнийският моден дизайнер, който е известен с елегантните си, педантично изработени рокли и който е създал две от встъпителните рокли на първата дама Нанси Рейгън, е починал. 

Според информацията 92-годишният Галанос си е отишъл от нашия свят през уикенда, но семейството му е пожелало скръбната вест да не излиза в медиите.

Любимецът на Нанси Рейгън, Даяна Рос и други, започва грандиозната си кариера през далечната 1940 година, когато се обучава в модната къща на Robert Piguet в Париж. Именно от там той се научава на френската традиция да използва най-добрите материали за изработката на дрехи на ръка.

Галанос бързо набира известност и открива първия си магазин в Бевърли Хилс през 1951 година, две години по-късно колекцията му привлича вниманието на всички ценители в областта на модата, тъй като стилът му е индивидуален и много свеж.

През 1984 г. той получава награда за цялостен принос на Съвета на модните дизайнери на Америка. А през 2001 година получава и своята звезда на Алеята на славата.

Джеймс Галанос е роден във Филаделфия през 1924 година в семейство на гръцки емигранти и неведнъж е казвал, че още от ранните си детски години е искал да стане моден дизайнер.

More All fashion