Следва

Ема Стоун взима тазгодишния "Оскар" за женска роля

ART ACT: Жажда за творчество – Паула Бонет

От малка тя рисува постоянно...

People of art преди 7 години

Талантливата испанка е родена във Вила Реал. От малка тя рисува постоянно и тази нейна страст я води през различна школовка в родния ѝ град, докато, вече студентка, записва в Политехническия университет във Валенсия. Имайки едно наум, тя е убедена, че пътуването е ключът към качествено образование. Вечно жадна за познание, тя отива в Сантяго де Чили, а оттам – в Ню Йорк. 

И въпреки че много хора от нейното обкръжение са се опитвали да я разубедят, защото „художник къща не храни“, тя уверено следва мечтите си. Днес Паула може да се похвали с международно признание като илюстраторка, писателка, художничка, преподавателка...

Една от най-обичаните съвременни артистки, със стотици хиляди последователи в социалните мрежи и многобройни предложения за работа. Балансирайки четири години между преподаването и рисуването, се отказва от първата си работа и се посвещава на изкуството. Мести се в Барселона и освен илюстрации, тя пише, рисува живопис, стенопис и графити. Излагала е в Париж, Порто, Флоренция, Барселона...Рисунъкът ѝ е деликатна игра, винаги с персонален оттенък, така че зрителят да припознае собствените си емоции и изживяните моменти. Текстът и илюстрацията са едно, взаимно се допълват, разказвайки история. Спонтанност и визуално въздействие хващат окото. А център на творбите ѝ е женската фигура – чувствена и рефлексивна. 

Техниката ѝ на рисуване често е смесена – туш, акрил, акварел, моливи, маркери, но в живописните си творби работи с акварел и акрил. Наскоро излезна последната ѝ книга – „La Sed“ („Жаждата“), а освен нея е издала още няколко, чийто автор и илюстратор е самата тя. Повече за нея – в сайта ѝ - http://www.paulabonet.com/Инстаграм и Фейсбук.

More People of art

20 пъти, в които ЧЕРВИЛОТО в главната роля променя всичко

People of art преди 2 седмици

Важен елемент, който допринася за дефиницията на персонажи във филми и известни личности. От Одри Хепбърн до кралица Елизабет II – припомняме 20 пъти, в които червилото е не просто емблематична част от визията, а буквално я взривява.

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 9 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра