Следва

Resort 2018: Just Cavalli

Тренд дрескод 2017: White All Over

Тенденции са тема, която ни вълнува особено силно всеки път...

All fashion преди 6 години

Тенденции са тема, която ни вълнува особено силно всеки път. Отправната точка на тълкуване на всичко в модата, силуети, цветове и настроения, те са извор на вдъхновение и, най-важното, забавление. Защото в концепцията на думата мода е заложено именно това тълкувание или поне така следва да бъде разглеждано.

Днес и ние правим точно това - заиграваме се за готино пролетно настроение с една от основните за Пролет/Лято 2017 тенденции - White All Over .

Основното, което трябва да знаем за тренда

Светлите тонове са присъщи на пролетта, но за топлия сезон на 2017-та наблюдаваме една красива особеност при тях, а именно нежно преливане на млечни тонове във фантастични монохромни визии.

Обратно на минали сезони, където стерилният бял цвят налага общия тон в пролетните дизайнерски колекции, сега главна роля заемат приглушените тонове на екрю, крем и светлобежово. Неутралната палитра, разбира се, сама по себе си не би могла да бъде водещ за сезона тренд. Тя се включва в красиви интерпретации на вече познатите ни и обстойно разгледани тенденции като прозрачните материи, където ярко предложение дават от Lanvin; забележително силното влияние на 80-те години на миналия век и страхотния пример с къдри от Rodarte; заливащите модната пътечка слогани и Paco Rabanne, както и спортната естетика и положителния пример от първата жена креативен директор на Christian Dior - Мария Грация Кюри.

Красотата на тренди палитрата е безспорна и почти всяко от актуалните в дизайна имена включва поне по един страшно добър пример в колекцията си, а в случая на Мария Корнейо, тя заема главна и единствена роля в развиването на дизайните й.

Епизод трети на авторската поредица Ние и ТРЕНДОВЕТЕ стартира тук, следващия очаквайте скоро...

Какъв по-добър начин да започнем разглеждането на белия тренд от малката бяла рокля? Тя внася лекота и непринудена елегантност във всяка една визия, независимо дали говорим за ежедневна, или вечерна такава. Ние се съсредоточаваме върху ежедневния прочит и чистотата на нежния завършек. Решаваме, че роклята разкрива максимално добре красотата си, носена самостоятелно без излишни аксесоари, придружена единствено от чифт вечни Converse-ки.

Рокля Hugo Boss
Кецове Converse

Още една положителна черта на млечния тренд е, че позволява безбройни заигравки от страна на силуети, заради неусложнената си палитра. Даваме живот на тази възможност с помощта на елегантния топ с прибрано деколте и къдри при раменете, който разцъфва в комбинация със скъсени панталони с висока талия, тип кюлоти. Полученият силует е достатъчно силен, затова откъм аксесоари сме пестеливи, не можем да се разделим единствено с белите кецове в ретро и страшно обичан силует.

Топ Hugo Boss
Панталони Armani Jeans
Кецове G-Star Raw

Не можем да избягаме от чисто лятното настроение, което белият цвят носи. Отдаваме му се с тази класическа и изпитана комбинация, която, облечена в правилните материи, работи безотказно. За целта са ни необходими ефирни шорти с деликатна декорация и романтичен полупрозрачен топ. Даваме завършек на момичешкия аутфит с помощта на белите кецове, удобната градска чанта с апликация звезди и незаменимите слънчеви очила.

Риза L.A Dolls
Шорти L.A Dolls
Очила Le Specs
Чанта Armani Jeans
Кецове G-Star Raw


Всички ултра тренди дрехи и аксесоари можете да намерите в магазини Collective!

More All fashion