Следва

Напусна ни легендарната Ванча Дойчева

Спилбърг: Eдна легенда в киното през погледа на HBO

Един от най-известните режисьори в света Стивън Спилбърг ни показва себе си повече от всякога в ексклузивния...

Movies & TV преди 6 години

Един от най-известните режисьори в света Стивън Спилбърг ни показва себе си повече от всякога в ексклузивния проект на HBO – „Спилбърг. Пълнометражната документална лента, която е оригинална продукция на филмовия канал, разглежда филмографията на Спилбърг в дълбочина, разкривайки как с годините опитът формира и надгражда подхода в работата му. Режисьор и продуцент на филма е носителката на 10 награди „Еми” за различни документални серии - Сюзън Лейси. Официалната премиера на “Спилбърг“ е обявена за 7 октомври, ексклузивно по HBO, а у нас ще бъде достъпна първо в онлайн филмовото приложение HBO GO, паралелно с американската телевизионна премиера

Стивън Спилбърг създава ненадмината картотека от първокласни филми, изграждана в продължение на почти 50 години отдаден труд. Сюзан Лейси заснема повече от 30 часа интервюта с откровенията му с горчиво-сладки спомени от детството и манията му по правене на филми. Финалният резултат на документалната лентата проследява пътя му от телевизонен „вундеркин“, през постигането на слава с хитови заглавия, до интереса му към по-сериозни драматични филми. През цялото време Лейси умело вплита личните и професионални брънки, които той развива във взаимоотношенията си през годините. Създателите споделят, че зрителя ще може да види един наистина интимен портрет на иконичния режисьор.

Спилбърг“ показва мисли и коментари от членове на семейството на режисьора, на приятели и колеги, както и клипове и кадри от снимачните площадки на някои от най-известните му филми, сред които „Челюсти“, „Похитителите на изчезналия кивот“, “I.T. - Извънземното”, "Джурасик парк"," Списъкът на Шиндлер "," Спасяването на редник Райън", "Мостът на шпионите " и много други.

В резултат на усилията на Сюзън Лейси и екипа на HBO, се получава забележителен личен портрет, който съчетава завладяващия разказ от първо лице на самия Спилбърг със задълбочено изследване на творческия му подход и процеса на кино-занаятчийство. Темите разделение, помирение, патриотизъм, човечност и чудо, които се проявяват във всяка негова творба, показват чисто човешкото лице на режисьора и неговите търсения и разбирания за заобикалящия ни свят.

Документалният филм на HBO “Спилбърг“ е продуциран от Ема Пилдес и Джесика Левин, а редактор е Дебора Перетц.
 

More Movies & TV