Следва

It Shopping List: Maroon (2)5

NYFW Пролет/Лято 2018: Marc Jacobs

Точно 54. В пълна тишина. Само под звука на собствените им обувки...

Сподели

Точно 54. В пълна тишина. Само под звука на собствените им обувки.

Така представи Марк Джейкъбс колекцията си за Пролет/Лято 2018-та, с която затвори подобаващо Седмицата на модата в Ню Йорк.

С дизайните си креативният директор на едноименната марка ни заведе на модна екзотична ваканция - тотален визуален оргазъм. Гигантски маргаритки, други цветя, ярки и крещящи цветове, пайети, пайети, пайети, много пайети, спортни сандали, трак панталони, копринени тюрбани, разбира се дело на Стивън Джоунс, и общо взето от всичко по много!

Идеята на Джейкъбс очевидно е a look back към архивите, от които краде стари вдъхновения и им придава привкус на ново и модерно. "Преувеличено, декадентно и екзотично" - трите епитета, които описват от-до колекцията за Пролет/Лято 2018-та.

Аксесоарите? Крещящи: "Накъде отиваме?", "Ваканция time" и "Cheers to the freakin weekend". Искаме тези огромни уикенд чанти, които могат да поберат цели светове, а също и тези fanny packs, които са в окото на тенденциите.

Оувързайс формите очевидно са на пиедестал, защото всичко ВИНАГИ трябва да излиза от рамките. Тюрбаните са акцент, защото, ако не Джейкъбс - то кой? Все пак именно той окичи главата на Кейт Мос със сребърен сатен преди години за Met Ball.

Целият разкош за сетивата на Marc Jacobs SS18 в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Копенхаген: Ganni Spring 2024

Runway преди 3 седмици

Обмисляйки посоката, в която да поеме за пролетта и лятото за 2024, творческият директор на Ganni Дите Рефструп (Ditte Reffstrup) се оказва в позната ситуация: на вечеря, обсъждайки изкуствения интелект със съпруга си и съосновател на Ganni Николай Рефструп. Мистър Рефструп вади своя iPhone и моли AI да измисли насока за колекция на Ganni въз основа на съвсем елементарна информация. „Беше доста плашещо за четене, но и супер интересно.“