PFW Пролет/Лято 2018: Valentino

PFW Пролет/Лято 2018: Valentino

За всеобща изненада Пиерпаоло Пичоли продължава да разкрива нови и нови страни от явно неизчерпаемия си талант.

За Пролет/Лято 2018-та той излиза от рамките на изкусно направените ренесансовите вечерни рокли, с които той и Мария Грация Кюри издигнаха Valentino отново във висини, за да демонстрира нов и особено пипкав прочит на дизайните си, а именно ежедневни интерпретации. Ежедневното облекло като тема е трудно, когато става въпрос за висок клас бранд, какъвто е Valentino, защото наложените стандарти по отношение на изработка и настроение, правят непретенциозността трудна за маневриране.

Точно тези ежедневни интерпретации добиват живот чрез леко загатнатите препратки за мисията Аполо 8, които се споменават в mood board-а на дизайнера: PVC в комбинация с пайети; тишърт рокля в мини дължина и прекрасна декорация; utility гащеризон в нежно розово. Освен новите силуети, Пичоли обръща поглед и към 80-те години на миналия век и по-специално тогавашните кутюр творения на Валентино Гаравани: "Исках да се завърна към гламъра на 80-те, който господин Валентино така майсторски владее."

Това вдъхновение вижда живот чрез поредица от дизайни, заредени с впечатляваща доза емоция и страст, "Very Valentino", както се изразява креативният директор - в червено, черно и бяло. Тези забележителни рокли обаче съвсем не се категоризират като заем от архива на Valentino, напротив, те са иновативни и до голяма степен тенденциозно съобразени, което само по себе си е категоричен фактор в развитието на италианската къща...

Цялата колекция в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia