Следва

Once upon a dream

Кристофър Бейли OUT of Burberry!

Ама, как така?!?!?!

All fashion преди 6 години

След 16 години начело на едно от най-престижните имена в модната индустрия, Кристофър Бейли се оттегля от Burberry. Говорители на бранда обявиха днес, че прекратяват отношенията си с Бейли, който държи главния криейтив, но и още президенстки пост в компанията.

"Кристофър стигна до извода, че след цели 17 години с Burberry, е време да се заеме с нови креативни проекти. Кристофър ще задържи позицията си до края на март месец 2018-та, а след това ще окаже необходимата подкрепа на главния изпълнителен директор Марко Гобети и екипа," съобщават от бранда.

Откакто Бейли се присъедини към компанията през 2001 г., Burberry претърпя осезаема трансформация към по-добро - от малът бизнес за луксозни връхни дрехи се превърна в една от най-големите луксозни къщи в света. Самият дизайнер разказва: "За мен бе огромна привилегия да работя в Burberry и да се уча от подобни забележителни хора през изминалите години. Къщата е олицетворение на британските ценности що се отнася до креативност, иновация и подход. Вярвам, че най-доброто за Burberry тепърва предстои, защото талантът, който имаме в лицето на Марко и силната стратегия, която сме развили, няма как да не доведат до успех. Развълнуван съм, че ще се заема с нови креативни проекти, но оставам напълно отдаден на бъдещето развитие на този изключителен бранд."

More All fashion