Следва

Моден ексхибиционизъм: Джинсите на сезона

What is OUT от тенденциите на 2017-та?

This is so last year

All fashion преди 6 години

Макар и есенно-зимния сезон да е все още в разгара си, с наближаването на 2018-та настъпва и времето за така наречените равносметки от всякакви естества. Днес обаче на преден план излизат не кои да е, а именно модните равносметки, които ние категоризираме в един основен въпрос: Кои от главните тенденции на 2017-та трябва да изхвърлим от гардеробите си?

Твърдим, че сме привърженици на така наречената "бавна мода", според която е редно да се доверяваме на класически и добре изработени елементи от качествени материали и заради първоначалния замисъл на модата, и за да се противопоставим на свръх консуматорското общество, в което живеем. Но също така признаваме, че понякога се поддаваме на сезонните трендове, защото ни доставят неимоверно удоволствие и точно поради тази причина има какво да разчистим от гардеробите си с изпращането на старата година.

За да е по-лесна и абсолютно коректна раздялата, правим бърза справка с изминалите дефилета за предстоящия сезон Пролет/Лято 2018-та, а прогнозите са следните:

1.Бомбър якето
Бомбър якето винаги ще намира своето приложение в дамския гардероб, но през последните няколко месеца модната сцена се пренасити на силуета му и всевъзможните цветове и принтове, в които бе преразгледан. Като свежа алтернатива идват красиво скроените сака, които доминират на дизайнерския подиум за предстоящия сезон.

2.Чоукър
Бижуто определено се задържа по-дълго на небосклона от очакваното, но през 2018-та най-после ще си вземем довиждане с него. В ролята на It аксесоар сега се наместват големите и категорични 80-тарски обици, които внасят глътка свеж въздух в цялостния стайлинг.

3.Бохо
Още един тренд, който не просто се задържа по-дълго от желаното, но и напълно излезе от рамките на първоначалния си замисъл. Елементите с ресни, изкуственият велур и зле позиционираните бохо принтове са само част от примерите, които можем да дадем по повод преекспонирането на субкултурата. Ако все пак желаем да внесем част от този дух в ежедневния си стайлинг, обръщаме поглед към дрехи и аксесоари с ръчна, но прецизна и луксозна ръчна изработка.

4.Бъкет чантите
Малките бъкет чанти определено изживяха своя съвсем немимолетен стил момент, но за предстоящия сезон отстъпват мястото си на по-структурираните и геометрични предложения, сред които ярко се открояват кръглите модели. Сламените чанти, разбира се, остават все така актуални.

5.Голите рамене
Категорично изтощени сме от този тренд, който обаче не изчезва нацяло, а по-скоро търпи трансформация. Деликатното загатване на голо рамо чрез асиметричен ръкав или друг нетрадиционен прочит изглежда напълно актуално.

6.Корсети
От луксозно дизайнерско решение при малка част от модните къщи, корсетът се превърна в прекалено често срещан аксесоар при всеки един хай стрийт бранд. Официално си взимаме довиждане с него и го заменяме с 80-тарски широк колан, за който разказахме.


 

More All fashion