Следва

Да се удушим с чоукъра на Asos или...

Spring 2018 Couture: Christian Dior

Алиса в Страната на полка дот.

Runway преди 6 години

Мария Грация Кюри и сюрреалистичната й приказка пренесена в кутюр дизайни, които с удоволствие бихме носили навсякъде и по всяко време.

Насред Музея на Роден в Париж се превръщаме в едни истински Алиси в Страната на точките и шахматните измерения. Компания ни правят пера за разкош.

Женствените модели, излъчващи сериозна доза сила, са с една идея ненатрапчив садо-мазо привкус - голи зърна и /почти/ прикрити с домино очи.

Аксесоарите са минималистични, какво повече да кажем, освен: Дори кутюр сцената заобича мрежестите чорапи, симпатично навлечени върху обувките!

Никак не случайно творческият директор на Къщата е заложила на Сюрреализма като главна тема. Все пак той говори за мечтите и подсъзнателното, и доста често интерпретира женското голо тяло по много интересен начин. "Толкова е близък до модата", твърди самата Мария Грация Кюри.

В галерията горе>>> Christian Dior COUTURE в целия му блясък!

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 1 седмица

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 2 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.