Следва

NYFW Есен/Зима 2018-та: Victoria Beckham

NYFW Есен/Зима 2018-та: Bottega Veneta

С отварянето на новия бутик на Bottega Veneta в Ню Йорк...

Runway преди 6 години

... креативният директор на къщата, Томас Майер, решава също така да пренесе цялото дефиле в американската модна столица. За първи път позиционирана извън рамките на Милано, есенно-зимната колекция за 2018-та отпразнува Ню Йорк като прекрасния град, който е, но и още неговите жители като музи.

Колекцията говори за отпразнуване на индивидуалността с различните типажи хора, които Ню Йорк приютява. Така самият Майер обяснява първата визия от дефилето - класически копринен пижама сет, облечен под изключително кемъл палто: "Исках да пресъздам образа на жената, която просто намята палтото над пижамата си, за да си вземе кафе или да разходи кучето в парка." Дизайнерът продължава да цитира своите нюйоркски инспирации така: "Смелият нюйоркчанин, който се осмелява да се покаже на света и да изпъкне на фона на тълпата," но добавя към тази особено конкретна категоризация и последните си интереси в архитектурата и по-конкретно идеята за 3D.

Великолепното и разпознаваемо Bottega майсторство се наблюдава, както винаги, във всеки един детайл на колекцията - усет към детайла, купища ръчна работа и лукс, който прекалено малко от съвременните брандове предоставят на потребителите си. А Майер не изневерява на корените на къщата и за пореден път надвишава очакванията на всички - и за дамската, и за мъжката колекция, които тук са представени в едно. В безупречни и подчертано релаксирани силуети, дизайнерът рисува с цветовете на лилаво, жълто, винено червено и жълто, които влизат в силни color block съчетания...

Погледнете всички дизайни, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 5 часа

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.   

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: надеждата, от която се нуждаем, се казва Prada

Runway преди 2 дни

Дуализмът е дума (и действие), която може да опише не само днешната колекция, но и цялото съвместно творчество на Миуча Прада и Раф Симънс (вижте още: Седмица на мъжката мода в Милано: Prada Fall 2024).

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: съблазънта на Dolce & Gabbana

Runway преди 2 дни

С повече марки откогато и да било в разгара на Седмицата на модата в Милано, определено е по-добре да сте Доменико Долче и Стефано Габана, които нямат никаква нужда от представяне. С почти 40 години опит, те не просто знаят кои са и какво представляват, но са и наистина добри в това да го покажат. Да, дуото е работило достатъчно дълго, за да имат увереността да покажат най-ранните си ретро дизайни отново. И това да звучи добре.