Следва

NYFW Есен/Зима 2018: M Missoni

NYFW Есен/Зима 2018-та: Marc Jacobs

Или иначе казано - как ударно се затваря Седмицата на модата в Ню Йорк.

Runway преди 6 години

Извънгабаритност, великолепни ала пасторски шапки и много цветове. Определено сме очаровани от новата колекция на Джейкъбс.

Всъщност креативният директор ни насочва към ретро 80-те, както и всички други модни имена, но по един симпатично различен начин. В дефилето на Марк не сме свидетели на онази клишираната ретро мода, която в момента всички размахват, като пръст в лицето, а на тази от по-късната част на десетилетието.

Тези осемдесетарски години, които ни поднесоха puff-ball полите, розетките от тафта, огромната раменна сила, арлекин принтовете, дългите шалове от естествен косъм, а и не само, и кожените панталони с права, свободна кройка.

Дефилето на Джейкъбс ни поднесе "разцъфнали" силуети, изразителни и богати материи. Моделите са бляскави, но не и секси, защото са покрити от глава до пети с дрехи и аксесоари. Въпреки това колекцията е предизвикателна, а ние сме тотално готови да преразгледаме епохата на 80-те - в галерията горе>>>


More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 2 седмици

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 3 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.