Следва

PFW Есен/Зима 2018: Yohji Yamamoto

PFW Есен/Зима 2018: Balenciaga

Go BIG or go home...

Runway преди 6 години

Влиятелният дизайнер Демна Гвасалия призна, че новото дефиле на френската модна къща е с идея ясно да определи визията и реализацията си в Balenciaga.

И той го направи - с акт на върховна логика, връщайки се към нулата и обръщайки сериозно внимание на тялото и конструкцията.

Есенно-зимните дизайни са в полза на благотворителността на ООН и по-точно World Food Programme, а модата е представена като "инструмен за комуникация".

Ироничната, но много интелигентна, улична естетика на Гвасалия е странна за модна къща като Balenciaga, чието запомнящо се лице е Одри Хепбърн, например, но смеем да твърдим, че вече категорично свикнахме с интересните му хрумки, които рязко излизат от рамките на нещата, но умело успяват да се превърнат в моментални тренд крале и кралици.

Раменете са отново са оувърсайз, ултра мини роклите "обичат" тялото до последния му сантиметър, но пък палтата са с интересна 3D scanned кройка, а материите като туида, вълната и кадифето са подсилени с лека пяна. Леърингът е на пиедестал и то огромен такъв. А шикозно грозните Triple S маратонки са сменени с братовчедите си track shoes, които обещават да са новото "искам ги" във фешън индустрията.

Като бонус получаваме ретро токчета с широко издадена напред "муцунка", солей поли, бижута от карабинери, бейзболни шапки, чанти за през кръста, тишърти с лого Be Aware и още & още.

Грандиозната колекция в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.