Следва

Край с класическия тренч на Burberry

Resort 2019: Haute мъжкараните на Dior

„Омъжи се за (в) мен!“...

Runway преди 5 години

Откакто „пое“ юздите в Christian Dior Мария Грация Кюри съвсем успешно прекроява стилистиката на къщата по своите феминистки ценности и възгледи. Дизайните й са създадени, ако не да създават революция, то поне да облича борците за такава. Кюри се вдъхновява от историята и създава модели за Instagram поколението. Последното й вдъхновение за Resort 2019 идва от Ла Ескарамуза – осем необикновени родео ездачки от Мексико, които са и специални гости на ревюто, откривайки и закривайки го, с едно от най-популярните си изпълнения. Ефектът от галопирането под звуците на специалното живо инди рок изпълнение е достатъчно земен и до голяма степен фантастичен.

Същото може да се каже и за забележителните рокли, които Мария Грация създава за клиентите си – рокли от памучна дантела, бродирана с допълнителна дантела, миниатюрни дървени мъниста, тюлени вързопчета. Ефектът е и фолклорен, и изтънчен. На фона на всички удивителни рокли не можем да пропуснем факта, че една ни прави особено впечатление – изработена от поне четири различни вида дантела с дълг ръкав и високо поло деколте, която нашепва „Омъжи се за (в) мен!“

Освен изобилието от фолклорни мотиви, други стилистични препратки, които откриваме в Resort колекцията са актуалният точков десен и плисетата, еднакво присъщи на стрийт стайл секцията и на историята на къщата Dior.

Всички магически творения на Кюри разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 3 часа

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.   

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: надеждата, от която се нуждаем, се казва Prada

Runway преди 1 ден

Дуализмът е дума (и действие), която може да опише не само днешната колекция, но и цялото съвместно творчество на Миуча Прада и Раф Симънс (вижте още: Седмица на мъжката мода в Милано: Prada Fall 2024).

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: съблазънта на Dolce & Gabbana

Runway преди 1 ден

С повече марки откогато и да било в разгара на Седмицата на модата в Милано, определено е по-добре да сте Доменико Долче и Стефано Габана, които нямат никаква нужда от представяне. С почти 40 години опит, те не просто знаят кои са и какво представляват, но са и наистина добри в това да го покажат. Да, дуото е работило достатъчно дълго, за да имат увереността да покажат най-ранните си ретро дизайни отново. И това да звучи добре.