Resort 2019: Haute мъжкараните на Dior

Откакто „пое“ юздите в Christian Dior Мария Грация Кюри съвсем успешно прекроява стилистиката на къщата по своите феминистки ценности и възгледи. Дизайните й са създадени, ако не да създават революция, то поне да облича борците за такава. Кюри се вдъхновява от историята и създава модели за Instagram поколението. Последното й вдъхновение за Resort 2019 идва от Ла Ескарамуза – осем необикновени родео ездачки от Мексико, които са и специални гости на ревюто, откривайки и закривайки го, с едно от най-популярните си изпълнения. Ефектът от галопирането под звуците на специалното живо инди рок изпълнение е достатъчно земен и до голяма степен фантастичен.

Същото може да се каже и за забележителните рокли, които Мария Грация създава за клиентите си – рокли от памучна дантела, бродирана с допълнителна дантела, миниатюрни дървени мъниста, тюлени вързопчета. Ефектът е и фолклорен, и изтънчен. На фона на всички удивителни рокли не можем да пропуснем факта, че една ни прави особено впечатление – изработена от поне четири различни вида дантела с дълг ръкав и високо поло деколте, която нашепва „Омъжи се за (в) мен!“

Освен изобилието от фолклорни мотиви, други стилистични препратки, които откриваме в Resort колекцията са актуалният точков десен и плисетата, еднакво присъщи на стрийт стайл секцията и на историята на къщата Dior.

Всички магически творения на Кюри разглеждаме в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia